Vodafone Türkiye CEO'su Deegan, "Takip Sistemi, Filo Yönetim Sistemi, Vodafone NET gibi hizmet ve servislerimiz ile kurumların verimliliklerinde %20-25 artış sağlıyoruz" dedi. Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan, "Vodafone Yarına Hazırım Platformu ve Dijitalleşme Endeksleri ile şirketlerin geleceğe hazırlanmasında rol alıyoruz. Takip Sistemi, Filo Yönetim Sistemi, Vodafone NET gibi hizmet ve servislerimiz ile kurumların verimliliklerinde yüzde 20-25 artış sağlıyoruz" dedi. Deegan, Uludağ Ekonomi Zirvesinde, Cisco Türkiye Genel Müdürü Cenk Kıvılcım tarafından yönetilen "Yeni Dijital Dalga: Yükselen Teknolojiler" başlıklı oturumda yaptığı konuşmada, mobil teknolojiler ve telekominikasyon sektörünün çok hızlı geliştiğini söyledi.On yıl öncesinde telefondan maillere ulaşmanın büyük bir olay olduğunu anlatan Deegan, "Ama şimdi sırf 'Telefonlarınızı 60 dakika kapatın' dedik diye herkes terlemeye başladı. Dolayısıyla tüm hizmetler arasında üretkenlik ve verimlilik ciddi bir şekilde artmış durumda ve bu kadar kısa vakit içinde bu sektör ekonomik bağlamda da ciddi şekilde gelişti." değerlendirmesinde bulundu.
Kurumların verimliliklerini % 20-25 artırıyoruz"
Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan, "Vodafone Yarına Hazırım Platformu ve Dijitalleşme Endeksleri ile şirketlerin geleceğe hazırlanmasında rol alıyoruz
TURİZMİNSESİ
Vodafone olarak son teknoloji hizmetlerini takip etmeye çalıştıklarını belirten Deegan, "Hem bugün hem de yarın başarının değişmez unsuru olarak gördüğümüz dijitalleşme için Vodafone olarak sürekli yatırımlarla uçtan uca müşteri çözümleri sağlıyor, paydaşlarımızı yenilikçi ürünler, hizmetler ve sistemlerle destekliyoruz. Vodafone Yarına Hazırım Platformu ve Dijitalleşme Endeksleri ile şirketlerin geleceğe hazırlanmasında rol alıyoruz. Takip Sistemi, Filo Yönetim Sistemi, Vodafone NET gibi hizmet ve servislerimiz ile kurumların verimliliklerinde yüzde 20-25 artış sağlıyoruz." diye konuştu.Diğer yandan akıllı şehirleşme hızla yayılırken, Türkiye'nin bu alanda yatırım yapmasının da hayati önem taşıdığına değinen Deegan, şunları kaydetti:"Bu doğrultuda Vodafone olarak Türkiye'nin 81 ilinde IoT teknolojisine dayanan akıllı şehir çözümlerimizle, otobüslerden otomatlara, asansörlerden bina aydınlatma ve havalandırma sistemlerine, belediyecilik uygulamalarından güvenlik sistemlerine kadar, uzaktan kontrol edilebilen cihaz ve sistemler sayesinde akıllı şehirlerin temellerini atıyoruz.Bu da müşterilerimize çok daha geniş çapta, daha hızlı ve yeni nesil mobil teknolojilerden yararlanma imkanı sunuyor. Türkiye'nin dijitalleşme sürecine liderlik eden bir kurum olarak, tüm gücümüzle çalışmaya, küresel deneyimlerimizden de yararlanarak Türkiye'nin rekabet gücüne ve gelişimine katkı sunmaya devam edeceğiz."
- "Steve Jobs bunu hedeflemiyordu diye düşünüyorum"
iPhone yaratıcılarından ve Siberia kurucusu Andy Grignon da insanların sürekli telefonlarına baktıklarını gördüğünü belirterek, "iPhone kurulurken böyle bir ürün üreteceğimizi düşünmüyorduk. Steve Jobs örneğin bunu hedeflemiyordu diye düşünüyorum. iPhone için yazılımlar üretiyorduk, tamamen bize ait bir sistem, bir cihaz geliştirmek istiyorduk ve aslında iPhone tam da adından anlaşılacağı gibi bir telefon olmalıydı. Telefon etmeye, çağrılara cevap vermeye yaramalıydı ve şu anda bakın telefonla konuşmaktan ziyade birbirimizle iletişim kurmadan her şeyi yapıyoruz bu telefonla." yorumunu yaptı.Kendi şirketleriyle dünyanın farklı şirketlerinin karşı karşıya kaldığı teknolojik sorunları incelemeye çalıştıklarını anlatan Grignon, "Taktiksel ve stratejik trendler arasındaki farkı ayırt etmek çok önemli. Stratejik trendler, zaman içinde taktiksel trendlere doğru geçiş yapmaktadır. Örnek vermek gerekirse; iPhone 8, bir biyometrik kamera sensörüne sahip olacak. Mesela bu bir taktiksel yaklaşım. Telefonunuzun güvenliği veyahut başka işlemler yapmanız için güvenliğinizi sağlayacak bir teknoloji olacak bu." dedi.
Grignon, "Tüm bu teknolojiler nihayetinde hangi noktaya gelecek? Bu elimizdeki cihazlardaki arayüzleri değiştirecek. Bir vakit sonra telefonu yüzümüze dayamaktan vazgeçeceğiz mesela. Sesle kontrol gibi ya da diğer türlü etkileşimler hayatımıza girecek. Google glass örneğin ve artırılmış gerçeklik gözlükleri üreten firmalar başladı ve milenyal nesil dediğimiz 21'inci yüzyılın nesilleri artık daha farklı teknolojilerle karşı karşıya kalmak istiyor." yorumunu yaptı.Sektörde sanal ve artırılmış gerçekliğin şirketlerin milyarlarca dolar yatırım yaptığı alanlar haline geldiğini aktaran Grignon, "O yüzden 'Bu alana girmeli mi?' diye sormak gerekmiyor aslında, 'Ne zaman girmeliyim?' diye sormanız gerekiyor. Çünkü artık hitap ettiğimiz nesil belli. Zamanında bluetooth kulaklıklar devreye girdi mesela, bunların bile ortadan kalktığı çok daha serbest iletişim alanına kavuştuğumuz teknolojiler olacak ileride." ifadelerini kullandı.