KÜRESEL ISINMAMAK İÇİN BİSİKLET

Dünyayı tehdit eden küresel ısınmaya karşı Küçükçekmeceli yaklaşık üç bin bisiklet sevdalısı, 'Pedal Çevirelim' sloganı ile 11. Bisiklet Şenliği'ni gerçekleştirdi.

TURİZMİN SESİ


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Küçükçekmece Belediyesi' nin ortaklaşa düzenlediği bisiklet şenliğinde katılımcılar, Zehra Mustafa Dalgıç Ticaret Meslek Lisesi'nden start alarak 15 km'lik bir parkuru tamamladı. Finalde çekiliş yapılarak kazanan sporculara başta bisiklet olmak üzere çeşitli armağanlar hediye edildi.

Belediye başkanı Aziz Yeniay bu organizasyonun gençlere örnek olması gerektiğini belirterek, 'Öğrencilerimizin okula servis aracı ile geleceklerine kendi bisikletleriyle ulaşım sorununu çözmelerini temenni ediyorum' dedi.


İkinci şenlik ise çevre bilincinin önemini vurgulama adına 'pırıl pırıl bir gökyüzü' sloganı ile Halkalı Ziraat Mektebi'nde yedi bin uçurtmanın havalandırılması ile gerçekleştirildi. 8'incisi düzenlenen ve birbirinden güzel uçurtmaların Küçükçekmece semalarında süzülmesi izleyenleri büyülerken etkinlik doyumsuz bir görsel şölene dönüştü.

 

Bu arada geçtiğimiz günlerde anneler günü münasebeti ile yılın annesi seçilen 4 engelli çocuğa sahip Sayime Demir'e plaketini programın onur konuğu müzik dünyasının duayeni Şahin Özer ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Sayın Aziz Yeniay takdim etti. Kış Spor Okulları Sertifikaları Verildi. Kış Spor Okulları kapanış şöleninde ise 20 branşta eğitim gören kursiyerler büyük bir coşku yaşadılar. Basketbol, voleybol, futbol ve uzak doğu sporları başta olmak üzere bir çok branşta yetiştirilen gençler daha ileri seviyeye gelip Milli takıma yükselmek için azimle çalışmaya devam edeceklerini söylediler.