KÜRESEL GÜÇ TÜRKİYE

Dünya Türk Girişimciler Kurultayı, 80 ülkeden gelen 2 bin iş adamının katılımıyla İstanbul'daki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı

TURİZMİN SESİ


Muhtar Kent, Vural Öger, Ali Karamemiş de geldi! Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) işbirliği ile düzenlenen Dünya Türk Girişimciler Kurultayı, 80 ülkeden gelen 2 bin iş adamının katılımıyla İstanbul'daki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı. 10-11 tarihleri arasında gerçekleşecek olan kurultayın açılışı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlamasının ardından, Kurultay Filmi gösterimi yapıldı.

Türk iş adamlarının bir araya gelmesi ile ekonomi zirvesine dönüşen kurultayın ana teması ise “Küresel Güç Türkiye” olarak belirlendi. Kurultayın ilk gününe, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet ve Başbakan Yardımcısı Nazım Erken, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ve Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu katılıyor.

İş dünyasından ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Coca Cola Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent, Dubai Türk İşadamları Derneği Başkanı Cem Ataç, Avrupa Birliği Parlamentosu Milletvekili Vural Öger, Türk Kazak İşadamları Derneği Başkanı Zeki Pilge ve Avustralya Türk İşadamları Derneği Başkanı Ali Karamemiş, kurultayın açılış konuşması için hazır bulundu.

Uluslar arası şirketlerde üstün başarı sağlamış Türk profesyoneller, genç girişimciler, kadın girişimci örgütleri de kurultayda yerini aldı. Ayrıca, Viyana'da yaşayan dünyaca ünlü “Opera Twins” sanatçıları Didem Balık ve Sinem Balık, kurultay katılımcılarına mini bir konser verdi.