Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, “2018 KOŞMA ZAMANIDIR”

Türk turizmcisinin en büyük yanı Dinamizimi,Cesareti ve Girişimciliğini önemli buluyorum

TURİZMİN SESİ


Timur bayındır ile ne zaman geliyorsun dediğinde, bugün yarın diyorduk yılan hikayesine dönmüştü. Bugün buluşmamız gerçekleşmiş oldu. Buluşmalarımız Turizm şuarası ile kalmasın bizler sizlerle aynı gemideyiz. Ne olacak bu turizmin hali düşüncelerinizi dinlemek istiyoruz. Türkiye Dünya’nın en büyük açık hava Müzesidir. Türkiye en büyük turizm ülkesidir. Türk turizmcileri laf kalabalığına bakan değil gerçekçi yaklaşansınız. Türk turizmi sessiz devrim geliştirdi.

Dünyada gelen turist sayısında 6. büyük turizm ülkesiyiz, Gelir seviyesinde 12. Sıradayız.  Bakın Churchill’in bir sözü var. Karamsar insan eline geçen fırsatları zora sokar, iyimser insan ise her zorluktan bir fırsat yaratır. Türk turizminin yapısal zorluklarını biliyoruz.Her dahil sisteminden turizmin 12 aya yayılamamasını güneş, kum, deniz üçgenine sıkışması, Yayla Turizmi, Kültür, Tarih, Gastro  dahil olmak üzere probleme hakimiz.

Pazarı çeşitlendirmemiz gerekeyor. Biz alternatif Pazar bulalım derken yanlış anlaşılıyor. Avrupa pazarı olmazsa olmaz bir pazardır. Cumhuriyetimizin 100’ncu yılında 50 milyon Turist 50milyar dolar gelir elde edemeyiz. Avrupa pazarı olmadan biz koyduğumuz hedeflere ulaştıramayız. Ürünümüzü çeşitlendirmemiz gerekeyor . Dünya ülkeleri bize rakip olamaz bizde olanlar onlarda yok. Biz Dünyanın açık hava müzesiyiz.Türk turizmcisini en büyük yanı Dinamiziim,Cesareti ve Girişimciliğini önemli buluyorum. Tanıtım markalaşma ve yeni hedefler koymalıyız dedi.


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve TÜROB Başkanı Timur Bayındır Hyatt Centric Levent İstanbul Hotel mutfak ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.