TURİZMİN SESİ
HotelRunner, özellikle KOBİ ölçeğindeki konaklama tesislerinin hem günlük operasyonlarını ve tesislerini, hem de internet sitelerindeki ve sosyal ağlardaki online içerikleri kolayca oluşturup yönetmelerini sağlıyor. Konaklama tesislerinin, kendi internet siteleri ve Facebook sayfaları dahil olmak üzere tüm online kanallardan rezervasyon kabul edebilmelerini sağlayan HotelRunner, doluluk oranlarının çarpıcı bir şekilde yükseltilmesini mümkün kılacak özellikleri ile dikkat çekiyor. HotelRunner’ın en önemli avantajlarından biri de konaklama tesislerinin herhangi bir POS sistemine ihtiyaç duymadan, müşterilerine çeşitli online ödeme seçenekleri sunmalarını sağlaması.
Konaklama sektörüne yönelik geliştirdiği çözümlerle otel yönetimini ve sosyal pazarlamasını kolaylaştıran, online rezervasyon deneyimini farklı bir boyuta taşıyan CloudArena, bulut bilişim tabanlı dijital konaklama tesisi yönetim ve pazarlama sistemi HotelRunner’ı tanıttı. HotelRunner, bağımsız otel, butik otel, motel, apart, pansiyon ve kısa dönem kiralık daireler gibi konaklama tesislerinin, kendi internet siteleri, Facebook sayfaları dahil olmak üzere tüm online kanallardan rezervasyon kabul edebilmelerini sağlamanın yanı sıra birçok avantaj daha getiriyor. Çözüm, konaklama tesislerinin kendi online içeriklerini kolayca oluşturup yönetmelerini ve sosyal medya bilinirliklerini artırmalarına yardımcı olmakla birlikte, doluluk oranlarının çarpıcı bir şekilde yükseltmesini mümkün kılacak özellikleri ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda, HotelRunner kullanan konaklama tesisleri, herhangi bir POS sistemine ihtiyaç duymadan müşterilerine çeşitli online ödeme seçenekleri sunabiliyorlar.
Küçük otelleri uluslararası sistemlere entegre ediyor
Türkiye’nin son yıllarda yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldiğini belirten CloudArena Kurucu Ortağı Arden Agopyan, “Bu durum, ülkemizdeki küçük ve orta ölçekli konaklama tesislerinin uluslararası turizm sistemleri ile entegre olmalarını bir zorunluluk haline getirdi. Bu entegrasyon, günümüzde kullanılmakta olan teknolojilerle teknik ve işlevsel olarak son derece karmaşık, zor ve pahalı. Birçok konaklama tesisinin internet sitesi mevcut olmadığı gibi, tesis yönetimi, oda/fiyat yönetimi ve çevrimiçi rezervasyon altyapıları da bulunmuyor. Bunlara sahip olanların ise uluslararası sistemlere entegrasyonu yok” ifadelerini kullandı.
‘Tek satış kanalı’ yapısının konaklama tesislerinin kârlılığını düşüren en önemli etken olduğuna dikkat çeken Agopyan, “Mobil araçlar aracılığıyla gerçekleştirilen e-ticaretin hacmi gün geçtikçe artarken, işletmelerin bu kanalda da mutlaka aktif olmaları gerekiyor. Ek olarak, tesislerin müşteri sadakatini artıracak altyapılarının bulunmaması da müşterilerle olan iletişimin sürdürülememesine neden oluyor” dedi.
Sanal POS almadan internetten satış
Tüm bu eksikleri gidermek üzere HotelRunner’ı geliştirdiklerini vurgulayan Agopyan sözlerini şöyle sürdürdü: “HotelRunner, özellikle KOBİ ölçeğindeki konaklama tesislerinin hem günlük operasyonlarını ve tesislerini, hem de internet sitelerindeki ve sosyal ağlardaki online içerikleri kolayca oluşturup yönetmelerini sağlıyor. Küçük oteller, internet üzerinden oda satışı yapabilmelerini ve ödeme alabilmelerini sağlayan Sanal POS sistemlerine üye olmakta çeşitli güçlükler yaşıyorlar. HotelRunner, POS sistemine duyulan ihtiyacı ortadan kaldırıyor ve tesislerin müşterilerine çeşitli online ödeme seçenekleri sunmalarını sağlıyor. HotelRunner kullanan tesisler, odalarını kendi internet siteleri ve Facebook üzerinden satabildikleri gibi, uluslararası online satış kanalları ve acentelerle de zahmetsiz bir şekilde entegre olabiliyorlar. Kolay kullanımlı sosyal medya promosyon ve online pazarlama araçları, tesislerin dünyanın farklı bölgelerinden daha çok müşteriye ulaşmalarına yardımcı oluyor. Türkiye’de tatil köyü ile 4 ve 5 yıldızlı tesisler harici konaklama tesislerinin oranı yüzde 65 seviyesinde bulunuyor. Bu da yaklaşık 15 bin tesisin HotelRunner ile dünyaya açılabileceği anlamına geliyor. Bir anlamda, HotelRunner ülkemizi daha fazla yabancı turistin ziyaret etmesinde de önemli rol oynayacak diyebiliriz.”
‘Kullandığın kadar öde’ modeli
HotelRunner’ın bulut bilişim tabanlı bir yapıya sahip olduğunun altını çizen Agopyan, bu yapının fiyat bağlamında da tesislere büyük avantajlar sağladığını belirterek şöyle konuştu:“Bulut bilişim altyapısı sayesinde işletmeler HotelRunner’ı internet üzerinden kullanabildikleri için, veri merkezi ve sunucu gibi ilk yatırım maliyetlerinden kurtuluyorlar. İşletmeler HotelRunner’a sahip olmak için hiçbir ücret ödemiyor; ‘kullandığın kadar öde’ modeli ile hangi özelliklerden ne kadar yararlanıyorlarsa, sadece onlar için ödeme yapıyorlar. Oteller, www.hotelrunner.com adresinden ücretsiz olarak bir hesap açıp tesislerini tanımlayarak, HotelRunner’dan anında yararlanmaya başlayabiliyorlar.” Agopyan, HotelRunner kullanan işletmelerin, entegre müşteri yönetimi ve raporlama modülleri sayesinde her sene doluluk oranlarını tahmin edebilecek bir yapıya ulaşabileceklerini ve böylece yatırımlarını daha verimli yönetebiliyor olacaklarını da sözlerine ekledi.