KÜÇÜK OTELLER DERNEĞİ EĞİTİYOR ÖNERİYOR

Yaklaşık iki yıl gibi kısa bir sürede tüm Türkiye’de 300 kadar üyeye ulaşan Küçük Oteller Derneği; üyelerine satış, pazarlama, eğitim gibi konularda çeşitli hizmetler veriyor

TURİZMİN SESİ

Küçük otellerin, ölçek ekonomisinden kaynaklanan sıkıntılar ile başa çıkmalarına yardımcı olan ve onlara profesyonel desteğin ulaştırılmasını sağlayan dernek; bölgelerde otelcilerin arasında bir sinerjinin oluşturulması ve bölgeye yönelik stratejik kararlarda toplu hareket edilmesinin de önemini vurguluyor. Derneğin, ekim sonunda Kapadokya’da üyesi Argos in Hotel’de yaptığı geniş çaplı toplantının ardından, Kapadokya’daki küçük otelciler geçtiğimiz hafta tekrar buluştu. Bölgede oluşturulan Küçük Oteller Derneği Kapadokya Platformu’nun temsilcilerinin seçildiği toplantı; bölge turizminin yurtdışı trendlere paralel olarak, aktif bir şekilde pazarlama stratejilerinin oluşturulması kararıyla sonlandı. 
 
Destinasyon pazarlaması 
Küçük Oteller Derneği Başkanı Faruk Boyacı, toplantının ardından yaptığı açıklamalarla; aynı bölgede turizm yapan küçük otelcilerin bir araya gelmesinin destinasyon pazarlaması anlamında büyük önem taşıdığını belirtti:“Küçük oteller, yapıları itibariyle sokağın ve bölgenin nabzını en iyi okuyan ve sektördeki diğer oyunculardan daha fazla katma değer üreten otel tipidir. Dolayısıyla biz, küçük otellerin bölgenin turizm politikaları ve stratejilerinin oluşmasında, tüm karar mekanizmaları ve oluşumların içinde olması için uğraş veriyoruz. Kapadokya’nın, böyle bir örgütlenmenin içerisine girmesi son derece umut verici ve güzel bir gelişmedir. Türkiye’deki diğer bölgelerde de bunun örneklerini oluşturmak için çaba gösteriyoruz.”