Kubat Namatov, lezzet dolu bir Orta Asya’da Kırgızistan sizleri bekliyor

2016 yılında Kırgızistan, Türkiye’ye 58 bin turist göndermesine rağmen Türkiye'den 7 bin turist Kırgızistan'a gitti 

TURİZMİN SESİ


Kırgızistan sizden vize istemiyor. Elinizi kolunuzu sallayarak gelebilirsiniz. 2016 yılında  Kırgızistan Türkiye’ye 58 bin  turist gönderdi. 2017 yılı içinde tüm fuarlara katılım göstererek Kırgızistan tanıtımları yaptık. Ancak Türkiye’den 7 bin turisti ağırladık. Bu sayıları yükseltmek için fuarların tamamına katılıyoruz. 

KIRGIZİSTAN’DA  DOĞA ÇOK GÜZEL VE İÇİÇE YAŞIYORUZ
Bizde her şey doğal organik yetişiyor. Bizde meyveler organik 1 km uzaktan kokusu gelir. Doğasıyla, Sporuyla, Mutfağıyla bambaşka bir dünyadır Kırgizistan. Tanrı dağlarının eteklerindeki Issık gölünün kenarından, Balykchy kasabasından başlayan macera, Karakol şehrinin muazzam kilisesi ve camisini gezerek kültür turlarına devam edebilirsiniz. Issık gölünün kıyısında Kırgız çadırları kamp severleri bekliyor. Dünyanın göçebe hayata devam eden sayılı ülkelerinden olan Kırgızistan’ın günlük hayatından gerçek kesitler, çadır keçesi yapımı, çadır kurulması, Kırgız ve Dungan yemeklerinin yapımını izlenmesi ve yenmesi gastronomi ve doğa güzelliklerini bir arada görmenizi sağlıyor. Dağlarda atla gezintiler, Manas destanlarından örnekler, Kırgız sanatçıların şarkıları- türküler özetle, heyecan, macera ve lezzet dolu bir Orta Asya’da Kırgızistan sizleri bekliyor.

GECE HAYATI ÇOK HIZLI
Kırgızistan gece hayatı demek, Bişkek gece hayatı demektir. Onlarca bar, yüzlerce Kafe, Restoranlar, Kulüpler ne ararsanız hepsi Bişkek’te bulabilirsiniz. Özellikle Bişkek’deki 10’dan fazla gece kulübü çok yoğun ve kalabalıktır. Hafta içi çok hareketli olmasa da, özellikle cuma ve cumartesi geceleri hareketlidir. Bazı mekanlar önce bar olarak hizmet verir. Gece 11’den sonra yavaş yavaş club havasına bürünür. Türkler sosyal yaşamı severlerle o yüzden Kırgızistan gece hayatı sizin eğlence tanımınıza uyuyor dedi.

TÜRK  DAMAK TADI  BİZE ÇOK UYGUN
Türkiye’den gelen dostlarımız kardeş ülke misafirperverliği ile karşılıyoruz.  Kırgızistan’da  Kültür Sağlık Gastronomi Gezileri yapıyoruz. Gastronomi olarak Türk  damak tadı  bize çok uygun. Biz eti severiz sizlerde öyle. Lezzetlerimiz Türk damak tadına uygundur.  Türkler  Atlarımıza binip tanrı dağına gediyorlar. Çoğu kişi  kımızı çok seviyor. Aynı zamanda sağlık için de kullanılıyor. 

PARA BİRİMİ SOM’dur
Kırgızistan Para birimi SOM. 100 SOM yaklaşık 5 TL ederinde. Özellikle Bişkek’te bir çok noktada döviz bürosu var. Ama diğer küçük Kırgız şehirlerinde ne yazık ki çok az noktada paranızı bozdurabilirsiniz. O yüzden, Bişkek’e  gelince paranızı bozdurun.  

KIRGIZİSTAN GEZİ ROTASI 
Kuzey’de Bişkek, Issık Gölü ve çevresi, Fairy Tale kanyonu, Karakol, Cholpon Ata,
Güney’de ise Suusamyr, Çıçkan Vadisi, Toktogul, Arslanbob, Celalabad (Jalal Abad), Uzgen,Osh  gezilecek görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Kırgızistan’da  Hava mis gibi. Kırgızistan’da uyku konusu çok güzel. Hep, tertemiz uyuyup, sıfır yorgunluk ve baş ağrısı ile uyanıyorsunuz. Kırgızistan’da konaklama için çeşitli oteller yer almaktadır. Konaklama için oldukça fazla seçenek vardır. Kırgız çadırlarında konaklama yada tarafımızdan belirlenen aileler tarafında misafir olarak konaklama imkanı bulunmaktadır.Aile yanında konaklamalar için CBT (Community Based Tourism) ile iletişime geçtiğinizde tüm ayarlamaları onlar yapıyor. Siz sadece Kırgızistan’ın doğal hayatında keyfini sürüyorsunuz. Kırgızistan vize istemeyen bir ülke olduğundan  uçak ve otel rezervasyonlarınızı yaparak, Kırgızistan’a direk gidebilirsiniz. İyi eğlenceler…