KRİZ İLE VAKİT KAYBETMEYELİM

Sunexpress Genel Müdürü Paul Schweiger, Türk pazarıyla ilgili olumlu mesajlar verdi:"Kriz tartışmaları ile vakit kaybetmezsek bir kaç ayda Mayorka'ya uçan uçak adetini yakalarız.

TURİZMİN SESİ-DERYA DUYSAK
Sektörde 20. yılını kutlayan SunExpress'in Genel Müdürü Paul Schweiger, Almanya'nın en büyük turizm yayın grubu FVW'nin toplantısında ilginç mesajlar verdi.Schweiger, "Kriz tartışmaları ile vakit kaybetmezsek bir kaç ayda Mayorka'ya uçan uçak adetini yakalarız" dedi. Paul Schweiger'ın açıklamalarını sizlere aktarıyoruz: TÜROFED, TUI ve Öger işbirliğinde yaptığımız çalışmalarda başarılı olduk. 2008 de Almanya'dan İzmir'e 222 bin misafir getirdik. 2009'a bakarsak yabancı turistlerde Türkiye'de 26 noktaya 3 milyon turist getirdik. İstanbul'da yüzde 5'lik artış sağladık.

EGE'DE İŞİMİZ ÇOK
Almanlar, maalesef Ege bölgesini tanımıyor. Dalaman'da 2 milyon yolcu geçmektedir. Kış ayları Dalaman duruyor. Dalaman'da kışın neler yapacağımızı düşünmeliyiz. Benim rüyam İstanbul Dalaman Bodrum İzmir uçuşlarıdır. 2009'da 357 uçuş yapılacak. İstanbul 281, Sabiha Gökçen'e 62 sefer yapacaktır. İki havalimanı, Antalya'ya ancak ulaşacaktır. Almanya'dan Türkiye'ye haftada 800 uçuştan bahsediyoruz.

MAYORKA'DA YÜZDE 6'LIK GERİLEME VAR
Kriz tartışmalarını bir an önce bitirmeliyiz. Bunlarla vakit kaybetmezsek bir kaç ayda Mayorka'ya uçan uçak adetini yakalarız. Geçen yıla göre yüzde 10.6'lık artış yakaladık. Mayorka'da ise yüzde 6'lık gerileme görülüyor. İnsanlar İspanya'dan buraya kalacak diye düşünmeyelim. Herkesin çok dikkatli olması gerekmektedir.