Kral Günü Kutlaması Grand Hyatt 'ta yapıldı

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'nda gerçekleşen ünlü Turuncu Partisi iptal edilerek Kral Günü Kutlaması Grand Hyatt 'ta yapıldı

TURİZMİN SESİ- HABER EGEM KURT

İSTANBUL- Hollanda Başkonsolosu Robert Schuddeboom ve eşi Kim Schuddeboom'un ev sahipliğinde Grand Hyatt Hotel'de gerçekleşen resepsiyona seçkin davetliler katıldı.2016 yılında güvenlik nedeniyle her yıl Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'nda gerçekleşen ünlü Turuncu Partisi iptal edilerek Kral Günü Kutlaması Grand Hyatt 'ta yapıldı.

Kral Günü konuşmasında Hollanda Başkonsolosu Robert Schuddeboom “ Türkiye, diplomatlar için gerçekten çok ama çok ilginç bir ülke “dedi.  Seneye Orange Parti 'nin başkonsoloslukta yapılacağını belirterek bu dönemde terör,savaş,mülteciler,krizler ve AB  konuları ile gündemin yoğun olduğunu da ifade etti.

Resepsiyona katılan konuklar  da  gerek kıyafetleri gerekse aksesuar seçiminde kullandıkları turuncu tonları  ile davete renk kattılar. Davette Hollanda milli marşı ve Türkiye milli marşı   dinlenildi ve söylendi. Kutlama nedeniyle resepsiyon alanının  adeta bir turuncu bahçesine çevrildiği de gözlerden kaçmadı. 

 
Hollanda'da Kral Willem-Alexander'a ithafen Kral Günü olarak kutlanan etkinlikler nedeniyle büyük organizasyonlar yapılıyor, bütün dünyadan gelen turistler ve Hollandalılar büyük bir coşku ile kutlama yapıyorlar.