KPMG teknoloji çözümleriyle ilk üçte

KPMG Global, güçlü teknoloji yatırımları ve uçtan uca hizmet yaklaşımıyla HFS’in “Üç A” hizmet sağlayıcıları listesinde, teknoloji devleri arasında öne çıkarak ilk üçte yer aldı

TURİZMİN SESİ


Beş yılda 5 milyar dolarlık küresel teknoloji yatırımıyla öne çıkan KPMG Global, güçlü teknoloji yatırımları ve uçtan uca hizmet yaklaşımıyla HFS’in “Üç A” hizmet sağlayıcıları listesinde, teknoloji devleri arasında öne çıkarak ilk üçte yer aldı. Araştırma şirketi HFS bu çalışması kapsamında 21 hizmet sağlayıcısını, otomasyon, yapay zeka ve analitik dahil olmak üzere üç alandaki güçlü iş çıktılarını ve teknolojik dönüşüm için bütüncül çözüm portföyünü baz alarak değerlendirdi. Araştırmada, 21 hizmet sağlayıcısının, müşterilerinin teknoloji uygulamalarını hayata geçirmesinde ve verimlilik sağlamasında nasıl yardımcı olduğunu ölçümledi. KPMG bu sıralamada, teknoloji devleriyle birlikte üçüncü sırada yer aldı. 

“Üç A” hizmetleri ve teknolojik dönüşüm yolcuğu 

“Üç A” kapsamında incelenen uygulamaların birbirleriyle etkileşim içerisinde olduğu gözleniyor. Otomasyon verimliliği arıtıyor, analitik karar verme sürecini iyileştiriyor ve yapay zeka iş sorunları için çözüm sunuyor. Bu üç uygulama arasındaki kesişim kümesi her geçen gün büyüyor. Buna örnek olarak;  arama odaklı analitik için doğal dil işleme (NLP), veri madenciliği için yapay sinir ağları, kestirimci modellerin geliştirilmesi için öğrenme algoritmaları gibi yapay zeka uygulamalarının kullanımı gösterilebilir. 

Araştırmada yer alan hizmet sağlayıcıları, “Üç A” hizmetleri arasında en büyük payı yüzde 40 ile otomasyonun (RPA) aldığını belirtiyor. Pandeminin dijital dönüşümü hızlandırdığı herkes tarafından gözlemlenen bir gerçek, ancak araştırmaya katılan hizmet sağlayıcılarının yüzde 41’ine göre birçok uygulama şimdilik ilk aşamada. Projelerin gelişmesiyle birlikte, büyümenin de hız kazanması bekleniyor. Araştırmaya katılan hizmet sağlayıcılarının yalnızca yüzde 19’u entegre bir şekilde otomasyon, yapay zeka ve analitik hizmetleri sağlıyor. HFS’in verilerine göre, katılımcıların yıllık büyümeleri yüzde 52. Bu büyüme, pandemi öncesindeki IT ve iş süreçleri için belirtilen yüzde 5 oranındaki büyümeye kıyasla ciddi bir artışa işaret ediyor. 

KPMG teknoloji çözümleriyle ilk üçte

KPMG özellikle, iş dönüşümüne destek sağlama, inovasyon yeteneği, strateji ve vizyon kategorilerinde aldığı yüksek puanla öne çıktı. HFS tarafından hazırlanan rapor özellikle KPMG’nin Lighthouse kapsamındaki dijital dönüşüm yaklaşımına dikkati çekerek, otomasyon, yapay zeka ve veri & analitik alanlarında teknoloji devleriyle olan iş birliklerini vurguladı. 

KPMG’nin “Üç A” kapsamındaki entegre otomasyon, yapay zeka ve veri & analitik hizmetleri, küresel Lighthouse ağının bir parçası. KPMG Türkiye’nin de parçası olduğu Lighthouse, 32 ülkede 14 binden fazla profesyonelden oluşuyor ve veri düzenleme ve dönüşüm, istatistiksel modelleme, makine öğrenmesi veya yapay zeka algoritmalarının uygulanması dahil olmak üzere yeni teknolojilerin hayata geçirilmesinde işletmelere destek oluyor. Küresel Lighthouse ağının, 10 ayrı ülkede hazırlık aşamasında olan yeni mükemmeliyet merkezleriyle daha da büyümesi planlanıyor. Ayrıca, KPMG’nin küresel ölçekteki inovasyon merkezi işbirlikleri de araştırmada dikkat çeken diğer bir nokta. KPMG Google Inovasyon Laboratuvarı ekibi, Google teknolojilerini baz alan araştırmalar yürütüyor ve teknik çözümler geliştiriyor. 

KPMG Türkiye Lighthouse Lideri Gökhan Mataracı, “İş yapış şekillerinin ciddi ölçüde değiştiği bu dönemde, birçok kurumun hedefi rakiplerinden önce teknolojiyi merkeze alan yeni iş çözümlerini hayata geçirmek. Bizler de bu konuda, müşterilerimizin faaliyetlerini benzersiz çözümlerle geleceğe taşımak ve rekabet avantajı sağlayan stratejiler geliştirmek için destek oluyoruz. Belirlenen stratejilerin gerçekleştirilmesi aşamalarında da, ileri analitik ve yapay zeka becerilerimizi, sektör derinliğimiz ile birleştirerek yalnızca kavramsal yaklaşımlar değil; aynı zamanda eksiksiz somut çözümler sunuyoruz. Dijital dönüşüm, Lighthouse çözüm portföyünün önemli bir parçası. Dönüşüm hizmetlerimiz kapsamında dijital yeteneklerimiz (Yapay zeka, makine öğrenmesi, veri ve analitik stratejisi, büyük veri mühendisliği, akıllı otomasyon platformları, siber güvenlik) ile güçlü, sürdürülebilir ve güvenilir iş modelleri oluşturuyoruz. Toplamda 150’nin üzerindeki kaynaklarımız ile bir çok teknolojiyi kendi bünyemizde geliştirebiliyoruz. Bu çözümlerin bir bölümü  tamamen kendi geliştirdiğimiz çözümler olmakla birlikte bir bölümü de küresel ve yerel iş ortaklarımızın çözümler,” dedi.