KOZAN BARAJI TURİZME KAZANDIRILACAK

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan , Kozan Baraj Gölü etrafına tesisler yapılıp, Barajın Kozan Kalesi gibi iç ve dış turizme açılması gerektiğini belirterek, “Değerleri değerlendirmeliyiz” dedi

TURİZMİN SESİ


Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kaymakam İzzettin Sevgili ve Ticaret Odası Başkanı Yaşar Çelen'le birlikte yüzen kayıkla barajda bir gezi yaptı.

Adana Barajında olduğu gibi Kozan Baraj Gölü etrafına da sosyal tesisler yapılıp, bu tesisler turizme açılması için birtakım çalışmaların yapılmasına dikkat çeken Özgan, bunun içinde geniş kapsamlı bir çalışmanın olması gerektiği söyledi.

 Özgan, “2004 seçimlerinde barajın Kozan'ımıza kazandırılması ve ulaşımın daha rahat sağlanması için sırelif yolunun duble yol yapımı için uğraş vereceğimizi belirtmiştik. Bugün bu konuda büyük mesafe kat ettik.

Yine Baraj etrafında birtakım rekreasyon alanlarının yapımında Projelerimiz arasında olup, Allah'ın izniyle ileriki yıllarda Kozan Baraj'ı da bir Atatürk Parkı, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Kozan Kalesi, Yaver'in Konağı gibi gözde mekanlarımızdan olacaktır. Şu an konu hakkında proje çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu