Korktuğumuz İptaller Gelmedi

İstanbul Sultanahmet'te yer alan Ottoman Hotel Imperial Genel Müdürü Serdar Balta “Bu Süreci Atlatmamız İçin Tanıtıma Çok Büyük Önem Vermeliyiz”

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-İSTANBUL

İstanbul Sultanahmet'te yer alan Ottoman Hotel Imperial Genel Müdürü Serdar Balta, Sultanahmet’te yer alan bir otelin genel müdürü olarak tanıtıma daha çok önem verilmesi gerektiğini söyleyerek gündemi değerlendirdi.Sultanahmet patlamasının ardından çok korktuğumuz kadar iptal almadık!Son yaşanan Sultanahmet saldırısının bir tekrarlanmamasını arzu ettiklerini söyleyen Serdar Balta, terörü lanetlediklerini ifade ederek, “ Bu olayın bir daha tekrarının olmamasını arzu ediyoruz ve bir taraftan da meyve veren ağaç taşlanır diyoruz.

Sultanahmet patlamasının ardından çok korktuğumuz kadar iptal almadık. Ama rezervasyonların üzerine de koymaya zorlanmıyoruz diyemem.  Umarım yüksek sezona doğru bu satışlar rutin durumuna gelecektir. Fakat bu süreç içerisinde kendi önlemlerimizi alıp, güvenli bir bölge olduğumuzu gösterip, her platformda çok olumsuz konuşmayarak, daha yapıcı konuşarak, daha moral vererek, devletimizin de vereceği destekle bu buhranlı günlerden kurtulacağımızı düşünüyorum. Bu arada tanıtım desteklerinin arttırılması gerekiyor.  Tanıtımlardan kastım, mesela çok ciddi etkileyici filmler ve belgeseller çekilebilir. Dünya devi bir PR şirketi ile anlaşılıp tek bir elden tanıtım hızlandırılabilir. Ama burada mesajlar hep olumlu olmalı. Hepimizin bildiği gibi, terörün hedefi yıldırma, korkutma . Diğer ülkeler ile birlikte önemli olan teröre karşı durabilmektir. Dünyanın önemli editörleri, yazarları ülkemize davet edilebilir.  Zaten İstanbul’un bir imajı ve bilinilirliliği var. Bu süreci atlatmamız için tanıtıma çok büyük önem vermeliyiz”dedi.

İstanbul son dakika rezervasyonları alan bir destinasyon!
Rezervasyonların çok kısıtlı geldiğini de söyleyen Serdar Balta, “  İnsanlar şu anda beklemede. Şu anda gelişmeleri takip edip, ona göre hareket ediyorlar. Zaten İstanbul rezervasyon açısında son dakika rezervasyonları alan bir destinasyon. Umarım yıl içinde kaybettiğimiz bu eksikliği kapatır ve tamamlarız” diye konuştu.