TURİZMİN SESİ
Kütahya ve Seul belediyeleri arasında "kardeş şehir" ilişkisi kurulması yönünde yürütülen çalışmalar kapsamında Seul'ün Geumcheon Belediye Başkan Yardımcısı Yu Eun Moo ve ressam Kim Hong-Nyun'un daaralarında bulunduğu 5 yerel yönetici ile 18 öğrenci, Kütahya'ya geldi. Çiniciler Çarşısı'ndaki çini ve seramik atölyeleri ve satış mağazalarında incelemelerde bulunan öğrencilere, çini ustaları tarafından bu sanatın inceliklerine ilişkin bilgi verildi. Öğrenciler, ellerine aldıkları fırçalarla çini boyama ve süslenmesi konusunda denemeler yaptı. Ressam Hong-Nyun, ülkesinden bir grup gencin Kütahya'ya gelerek Güney Kore ve Türkiye'de var olan çinicilik kültürü arasındaki farkları öğrenmek istediğini, bundan dolayı bu gezi programını düzenlediklerini söyledi.
Türk çiniciliğini Kütahya'ya gelerek yerinde öğrenmelerinin gençlere büyük yararlar sağlayacağına inandığını anlatan Hong-Nyun, şöyle konuştu: "Güney Kore ve Türkiye kardeş ülke oldukları için gençlerimiz Türkiye'ye gelip kardeş ülkemizin çinisini öğrenmek istedi. Güney Kore'den gençlerle birlikte buradaki çinicilik kültürünü yerinde öğreniyoruz. Elbette Güney Kore'dekilerle Kütahya'da çiniden üretilen eserler çok güzel. İkisini birbirinden ayırt edemiyoruz. Yapılışları biraz farklı olsa bile sonuçta ikisi de müthiş çini eserleri olarak ortaya çıkıyor."
Hong-Nyun, üç gün önce geldikleri Kütahya'da çinicilik kültürüne ilişkin önemli bilgiler edindiklerini ifade etti.
Gruptaki öğrencilerin, ülkelerine gittiğinde bu bilgileri pratiğe dönüştürerek çinicilikte iyi bir düzeye geleceğine inandığını bildiren Hong-Nyun, "Koreli gençler bu programı çok beğendi. Bu gezinin Güney Kore ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi bakımından çok yararlı olacağını düşünüyorum" dedi. Hong-Nyun, programı sadece çinicilikle sınırlamadıklarını anlatarak, kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdiklerini sözlerine ekledi. Güney Kore'den gelen grubun iki gün sonra kentten ayrılacağı bildirildi.