“Kore – Türkiye Ortak Sempozyumu

Türkiye Kore Ticari, Ekonomik ve Kültürel İlişkileri Geliştirme Derneği (TÜRKKODER), Güney Kore Büyükelçiliği ve TOBB ETÜ’nün işbirliği TOBB ETÜ sosyal tesislerinde gerçekleşen sempozyum başladı

TURİZMİN SESİ

Türkiye Kore Ticari, Ekonomik ve Kültürel İlişkileri Geliştirme Derneği (TÜRKKODER), Güney Kore Büyükelçiliği ve TOBB ETÜ’nün işbirliği ile 13 Mayıs 2015 tarihinde TOBB ETÜ sosyal tesislerinde gerçekleşen sempozyum, Kore Cumhuriyeti Büyükelçilik Müsteşarı ve Kore Kültür Merkezi Müdürü Sayın Dongwoo CHO ve TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Sayın Ozan Ergül’ün açılış konuşmalarıyla başladı.

Alanında en iyi akademisyen ve uzmanlardan oluşan 14 katılımcının bir araya geldiği sempozyum, Serbest Ticaret Anlaşması sonrası bu konuda yapılan en geniş çaplı çalışma olma niteliği de taşıyor. Kore ile ticaretin avantaj ve dezavantajları, önde gelen sektörler, Kore’nin kültürel açıdan incelenmesi gibi bir çok başlıkta sunumlar yapıldı. Konukların hem Kore konusunda bilgi sahibi olma hem de sektörün önde gelen iş adamı ve akademisyenleriyle tanışma fırsatı oldu.Konuklar sempozyum öncesinde ve yemek molasında Kore geleneksel müziğini canlı dinleme ve Kore yemeklerini deneme imkanı da buldular.