KORE –TÜRKİYE DOSTLUK İLETİŞİMİ

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, 8-12 Kasım 2010 tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi Sanat Galerisi'nde 'Seonbi Sarang (Bilge Sevgisi)' adlı resim sergisini düzenliyor

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


Ressam Kwon Jun'un Türk-Kore Kültür İletişim Resim Sergisi ,Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Hong Jong-kyoung 'un dikkat ve itina ile yürütülmüş organizasyonu ve Andong Belediyesi'nin desteği sayesinde meyvesini vermiştir. Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, 8-12 Kasım 2010 tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi Sanat Galerisi'nde 'Seonbi Sarang (Bilge Sevgisi)' adlı resim sergisini düzenliyor.

Kore'nin kültür başkenti Andong şehrinde dünyaya gelen Kwon Jun, açtığı eşsiz kişisel sergileri ile dahi bir ressam olarak kabul edilmiştir. Kwon Jun , halen memleketinde aktif olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Aramızdan ayrılmış olan ünlü Kore ressam Jong-Ha Byun, öğrencisi Kwon Jun'un kişilik ve çalışma nitelikleri hakkında 'Kore'nin çam ağacı' şeklinde övgü ile bahsetmiştir.

Sanatçı bu sergideki eserlerini oluştururken Andong şehrinde dünyaya gelen Koreli bilgelerin temsilcisi Hwang Lee, Andong'un Hahoe köyü ve dünyaca ünlü Hahoe maskesini çalışma konuları olarak değerlendirmiştir. Andong'un 2010 yılının UNESCO Dünya Mirası Şehri olarak seçilmesini kutlamak amacıyla düzenlenen bu etkinliğin yine 2010'un 'Avrupa Kültür Başkenti' seçilen İstanbul'da açılması da büyük anlam taşımaktadır.

Kore Literatür Arşiv Araştırma Enstitüsü Başkanı Seo Su-yong “ Tarihe imza atmış medeniyetlerin buluşma noktası ve 2010 yılında 'Avrupa Kültür Başkenti ' seçilen İstanbul'un merkezinde açılan bu serginin, kardeş Türk halkının Kore kültürü ve insanı ile tanışmasına fırsat oluşturması nedeniyle çok anlamlı olduğunu düşünüyorum.” diyor.

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Hong Jong-kyoung “ Kore manevi kültür başkenti Andong şehrinden gelen dahi ressam Kwon Jun'un kişisel sergisinin ,1500 yıl boyunca Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğunun başkenti olan ve 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti olarak seçilmiş tarih,kültür kenti İstanbul'da düzenlenmesini en içten duygularımla kutluyorum. Zor koşullara rağmen desteklerini esirgemeyen Andong şehri başta olmak üzere Beşiktaş Belediyesi'ne teşekkür ederim. “

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal , “Sanatçı Kwon Jun 'un Beşiktaş Sanat Galerisi'nde açtığı “Kore -Türkiye Dostluk İletişimi Sergisi”ni ,Andong Belediyesi ile Beşiktaş Belediyesi arasında kurulacak güçlü bağın ilk etkinliği olması nedeniyle önemsiyoruz. Andong-Beşiktaş arasında kurulan bu kültür- sanat ilişkisi iki ülke vatadandaşlarının yakınlaşmasına yardımcı olacaktır. Bu ilişkinin kurulmasındaki katkılarından dolayı Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'na ,Andong Belediyesi'ne ve sanatçı Kwon Jun'a en içten teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum.” Ressam Kwon Jun'un Türk-Kore Kültür İletişim Resim Sergisi ,Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Hong Jong-kyoung 'un dikkat ve itina ile yürütülmüş organizasyonu ve Andong Belediyesi'nin desteği sayesinde meyvesini vermiştir. Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, 8-12 Kasım 2010 tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi Sanat Galerisi'nde 'Seonbi Sarang (Bilge Sevgisi)' adlı resim sergisini düzenliyor. Kore'nin kültür başkenti Andong şehrinde dünyaya gelen Kwon Jun, açtığı eşsiz kişisel sergileri ile dahi bir ressam olarak kabul edilmiştir. Kwon Jun , halen memleketinde aktif olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Aramızdan ayrılmış olan ünlü Kore ressam Jong-Ha Byun, öğrencisi Kwon Jun'un kişilik ve çalışma nitelikleri hakkında 'Kore'nin çam ağacı' şeklinde övgü ile bahsetmiştir.

Sanatçı bu sergideki eserlerini oluştururken Andong şehrinde dünyaya gelen Koreli bilgelerin temsilcisi Hwang Lee, Andong'un Hahoe köyü ve dünyaca ünlü Hahoe maskesini çalışma konuları olarak değerlendirmiştir.
Andong'un 2010 yılının UNESCO Dünya Mirası Şehri olarak seçilmesini kutlamak amacıyla düzenlenen bu etkinliğin yine 2010'un 'Avrupa Kültür Başkenti' seçilen İstanbul'da açılması da büyük anlam taşımaktadır. Kore Literatür Arşiv Araştırma Enstitüsü Başkanı Seo Su-yong “ Tarihe imza atmış medeniyetlerin buluşma noktası ve 2010 yılında 'Avrupa Kültür Başkenti ' seçilen İstanbul'un merkezinde açılan bu serginin, kardeş Türk halkının Kore kültürü ve insanı ile tanışmasına fırsat oluşturması nedeniyle çok anlamlı olduğunu düşünüyorum.” diyor. Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Hong Jong-kyoung “ Kore manevi kültür başkenti Andong şehrinden gelen dahi ressam Kwon Jun'un kişisel sergisinin ,1500 yıl boyunca Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğunun başkenti olan ve 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti olarak seçilmiş tarih,kültür kenti İstanbul'da düzenlenmesini en içten duygularımla kutluyorum. Zor koşullara rağmen desteklerini esirgemeyen Andong şehri başta olmak üzere Beşiktaş Belediyesi'ne teşekkür ederim. “

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal , “Sanatçı Kwon Jun 'un Beşiktaş Sanat Galerisi'nde açtığı “Kore -Türkiye Dostluk İletişimi Sergisi”ni ,Andong Belediyesi ile Beşiktaş Belediyesi arasında kurulacak güçlü bağın ilk etkinliği olması nedeniyle önemsiyoruz. Andong-Beşiktaş arasında kurulan bu kültür- sanat ilişkisi iki ülke vatadandaşlarının yakınlaşmasına yardımcı olacaktır. Bu ilişkinin kurulmasındaki katkılarından dolayı Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'na ,Andong Belediyesi'ne ve sanatçı Kwon Jun'a en içten teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum.”