KONSOLOS BROŞÜR DAĞITTI

Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Vasileios Bornovas,Doğu Makedonya ve Trakya bölgesinin turistik mekânları ve kültürünü tanıtıcı broşürleri dağıttı

TURİZMİN SESİ-YILMAZ PARLAR


Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Vasileios Bornovas, İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesinde Doğu Makedonya ve Trakya bölgesinin turistik mekânları ve kültürünü tanıtıcı broşürleri dağıtarak, Türk-Yunan dostluğuna verdiği öneminin derinliğini örnekleyen tavrıyla gösterdi.
Kendisine Konstantınos Papakosmas, Ionnis Xanthopoulos (Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi Başkan vekili ve Valisi), Vali eşi de broşür dağıtımına iştirak ettiler. “Örnek güzel hareketler….” Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğunun başlattığı, Türk-Yunan dostluk etkinliklerine bir yenisini ekleyerek,Trakya Bölge İdaresi ile Doğu Makedonya ve Trakya bölgesinin turistik mekânlarını, tanıtıcı Türk ziyaretcileri davet etme kapsamında 17 haziran 2011 tarihli Şişmanoğlu Kültür merkezinde, basın toplantısı yaptı.

Basın toplantı sonrası, Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Vasileios Bornovas, İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesinde Doğu Makedonya ve Trakya bölgesinin turistik mekânları ve kültürünü tanıtıcı broşürleri dağıtarak, Türk-Yunan dostluğuna verdiği öneminin derinliğini örnekleyen tavrıyla gösterdi. Kendisine Konstantınos Papakosmas, Ionnis Xanthopoulos (Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi Başkan vekili ve Valisi), Vali eşi de broşür dağıtımına iştirak ettiler. “Örnek güzel hareketler….” Aynı tarih akşamında, Türk-Yunan dostluğunun sımsıkı bağlarınıda aşan ağ örme çapasında, ekonomi iş dünyasınıda bir araya getiren B2B görüşmelerin ortamını sağlayacak tanışma ve tanıtım açılış resepsiyonu verildi. İş dünyasının haricinde davete, ayrıca elit bir konuk icabet etti.

Basın Toplantısında Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Vasileios Bornovas “ Adım adım Yunanistan'ı-Türkiye'ye, Türkiye'yi-Yunanistan'a götürerek tüm Ülke insanlarını birbiriyle kaynaştırarak tam bir komşu dostluğu oluşturacağımıza eminim. Yakın çoğrafya Lesvos ( Midilli ) adasından sonra Drama, Kavala, Rodopi ve Evros illeri Thasos (Taşoz) ve Samothraki (Semandirek) adaları, ile «Yanı başınızdayız» diyoruz. Sizleri Avrupa ve Balkanlar tarihi ve kültürüne açılan Bizans kentleri, bir zamanlar Osmanlı topraklarında olan, Osmanlı geleneksel büyüleyici eserleri ve beldelerin olduğu, Doğu Makedonya ve Trakya bölgesine davet ediyoruz.”dedi.

Geriye doğru bakıldığında Mitoloji ve tarihi, hayatın kökenlerini görebileceğiniz Rodop bölge başkenti Komotini savunma duvarların çevrelediği İmparator Theodosius tarafından yaptırılan kaleyle güçlenen şehir MS 14 yüzyılda Osmanlı İmparorluğunun parçası olarak da kültür varlıklarını zenginleştirmiştir. Şehir dışı yer yüzü dağılımın çeşitliğini gösteren tabiat ilginçleri olan manzaralı köyler aynı zamanda arkeolojik alanlarla iç içe. Zaman zaman dalgaların dans ettiği dingin suların mavi deniz kıyıları çok kültürlü çevrenin ritmlerinin muhteşem görkemli sanat yapıtlarıyla kol kola.

Meriç nehri yanında olan Evros (Meriç) ili Soufli ipekciliği ile ünlü el becerili geniş bir tabi ürün yelpazesine sahip. İpek Müze Kuratörü Tsiakiris George elinde ipek böcek kozasından yapılan Türk-Müslüman geleneğinin parçası olan tesbih ile objektivimize saygı duyduğu sembol ürünü sundu.
Drama Kavala tarihi, ekonomik, kültürel farklılıkları ile kendi ev tarzına da yansıtan çeşitli mimarisi, doğal şifa kaynakları zengin folklorü, festival, karnaval, kurban şenlikleri ile ünlü bir yer. Yöresel mutfak vazgeçilmez lezzetlerden. Ünlü Kavala kurabiyesi yapımcısının elinden gelen ziyaretcilere tattırılan bu çeşit gerçekden farkı bulduruyor.

B2B ile bir araya gelecek Yunan firmalar; Oteller; Achillion Palace Hotel ( Drama), Alea Hotel & Suites (Thassos), Alexander Beach Hotel & Convention Center (Alexandroupolis), Alexandra Beach (Thassos ), Spa Resort (Thassos), Anatolia Hotel ( Komotini), Chris & Eve Mansion ( Komotini), Domotel(Thessaloniki), Grecotel & Classical Hotels & Resorts (Alexandroupolis), Fanari Hotel (Komotini), G Hotels (Chalkidik), Hotel Marianna(Drama), Ilio Mare Hotels & Resorts (Thassos), Imaret Hotel(Kavala), Lucy Hotel(Kavala), Makryammos Bungalows(Thassos), Nessos Hotel( Drama), Orfeas Hotel (Xanthi), Thanassis Aloni's Sun Hotel( Drama) Thraki Palace Hotel & Conference Center (Alexandroupolis), Samothraki Villas Hotel (Samothraki), Seyahat Acentalari; Antel Travel (Thessaloniki), Artion Conferences & Events (Thessaloniki) European Travel Groups (Istanbul) Filos Holidays & Travel (Thessaloniki), Mideast International Tours ( Athens), Sirios Travel (Pieria), Travel Matters (Xanthi), Vistonis Travel & Outdoor Activities (Xanthi) Müzeler; Tsiakiri Silk House(Soufli) Türk Şirketler; Anadolu Kongre Reklamcilik Organizasyon Istanbul, Adria Uluz Lojistik Ve Turizm (Istanbul), Belros Tourism Agency (Istanbul) Biur Travel (Istanbul) BKM Tur (Istanbul), CNR Holding (Istanbul), Comet Tourism (Istanbul), Dunya Goz(Istanbul), Eman Tours ( Istanbul), Eurasia Tourism Ltd(Istanbul), Galleon Tour(Istanbul), Kontuar Turizm (Istanbul), Magidos Turizm (Antalya), Nokta Turism Travel Agency ( Istanbul), Olcarto Tamgor Travel Ur (Istanbul) Opus 92 ( Istanbul), Rafael Travel (Istanbul), Semersah Turizm (Istanbul), Travele 22 (Istanbul), Vis Tur (Istanbul) Türk-Yunan turizmi kadar şirketler ortak hareketle diğer Ülke ziyaretcilerin iki Ülke arasında ortak turizm paket turlarıda projelerde öngörülmektedir.