KONGRELERDE İŞLETME BELİRSİZLİĞİ

İstanbul'da 3 önemli kongre, Harbiye Kongre Vadisi ve Sütlüce'deki kongre merkezlerinin işletme ihalesinin sonuçlanmasını bekliyor

TURİZMİN SESİ
İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Genel Müdürü Handan Boyce, işletmeci belirsizliği nedeniyle toplam 10 bin kişilik 3 kongreyi kaçırmak üzere olduğumuzu bildirdi.

İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Genel Müdürü Handan Boyce, Harbiye Kongre Vadisi ve Haliç Kongre Merkezi ile ilgili işletmeci belirsizliğinin çözülmesini beklediklerini söyledi. İşletmeci belirsizliği nedeniyle kongre teklifi götürdükleri kurumlara fiyat veremediklerini söyleyen Boyce, 10 bin kişilik 3 önemli kongrenin İstanbul için fiyat beklediğini belirtti.

Ekim ayında Harbiye Kongre Vadisi'nde düzenlenecek olan IMF Kongresine de değinen Handan Boyce, bu tarz kongre ve etkinliklerin İstanbul'un kongre turizmi ile ilgili imajına büyük katkı sağladığına dikkat çekti. Dünya Su Forumu, Habitat gibi etkinliklerin ardından IMF toplantısının da kongre turizmi ile ilgili önemli bir tanıtım vasıtası olacağını vurgulayan Boyce, Harbiye Kongre Vadisi'nin de kongre turizmine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nin artık kongre taleplerine yetişemediğine işaret eden Boyce, gerek Haliç Kongre Merkezi'nin gerekse tamamlanmak üzere olan Harbiye Kongre Vadisi'nin çok daha büyük ölçekli kongrelerin İstanbul'da yapılmasına olanak sağlayacağını söyledi.