KONGRELER İSTANBUL’A KAZANDIRILIYOR

2017 WFNS -Dünya Nöroşürji Kongresi de İstanbul'daICVB, Dünya'nın en önemli kongrelerini şehrimize kazandırmak için desteğini sürdürüyor

BORA ÖZGEN- TURİZMİN SESİ
İSTANBUL- TNDer - Türk Nöroşürji Derneği' nin 3 yıldır çalışmalarını sürdürdüğü ve Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ında desteğini alan 2017 Dünya Nöroşürji Kongresi; ICVB' nin de “İstanbul Kongre Şehri” pazarlama çalışmaları ile İstanbul'a kazandırıldı. Brezilya'da gerçekleşen 2017 WFNS toplantısı sırasında yapılan seçimde TNDer - Türk Nöroşürji Derneği' ve “İstanbul” adaylığı; ezici bir üstünlükle Londra, Madrid, Prag, Buenos Aires ve Cartagena'yı geride bırakarak 2017 Dünya Nöroşürji Kongresi'ni kazandı.

2017 WFNS -Dünya Nöroşürji Kongresi için Brezilya' da yapılan toplantıda “İstanbul Kongre Şehri” sunumunu TNDer 2.Başkanı ve 2017 WFNS Kongre Başkanı Dr. Uğur Türe gerçekleştirdi. TNDer'in 20 kişilik heyetinde, Ocak 2011' den bu yana kongrenin kazanımı için TNDer'e destek veren ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu'da hazır bulundu. ICVB yaptığı sunum, tanıtım ve lobi faaliyetleri ile TNDer' e destek olurken, TNDer'i kongre kazanımı için sürdürdüğü titiz çalışmalarından dolayı “Kongre Elçisi Programı” nda örnek kongre adaylığı sunumuna katılması için davet etti.

TNDer ve ICVB, 2017 WFNS -Dünya Nöroşürji Kongresi için çalışmalarını sürdürürken, Şubat 2011 de Başbakan Recep Tayip Erdoğan kongreye destek verdiğini ve görüşlerini de bildirmek üzere Dolmabahçe konutunda bir yemek vermişti. Başbakan Erdoğan, “Istanbul'un, 2017'de yapılacak Dünya Beyin Cerrahisi Kongresi için son derece uygun, elverişli ve her açıdan isabetli bir şehir olduğuna inanıyoruz. Hükümet olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu noktada, Harbiye Kongre Merkezinin ücretsiz tahsisi konusunda üzerimize düşeni yerine getireceğiz. “ diyerek 2017 WFNS -Dünya Nöroşürji Kongresi ' nin İstanbul'da gerçekleşmesi adına desteklerini belirten Başbakan Erdoğan; 'Biz, tarihi ve kültürel zenginliğimizle, güçlü kongre altyapımızla, çok değerli bilim adamlarımızla, en önemlisi de Türk misafirperverliğiyle, 2017 Kongresi'ni burada gerçekleştirmekten, kongreye ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyacağız. Esasen, tek başına İstanbul, bütün güzellikleriyle, bütün zenginliğiyle bu kongreye farklı bir boyut kazandırmak için hazırdır. Eylül ayında Brezilya'da yapılacak oylamada İstanbul'un tercih edilmesini gönülden arzulamaktayız” demişti.

Kongrenin İstanbul'a kazandırılması konusunda Hükümet, TNDer ve ICVB işbirliği önemli bir başarıya daha imza atıldı. Brezilya'da gerçekleşen 2017 WFNS toplantı ve seçim sonucunda; İstanbul 95, Londra 19, Madrid 11, Buenos Aires 12, Prag 16, Cartegena 37 oy aldı. Salt çoğunluk sağlanamadığı için 2. tur oylamaya gidildi ve İstanbul 101 oy ile 2017 WFNS -Dünya Nöroşürji Kongresi' ni ezici bir üstünlükle kazanmış oldu. 2017 WFNS -Dünya Nöroşürji Kongresi' ne 8000 delegenin katılması bekleniyor.