KONAĞIN SULTANI EMITT’TE

Fuar sırasında, Kastamonu'nun turizm potansiyelinin yanı sıra, Toprakçılar Konağı ve Uğurlu Konağı tanıtıldı

TURİZMİN SESİ


Kastamonu'da bir ilke imza atarak, 140 yıllık tarihi olan Toprakçılar Konağı'nı, 2003 yılından itibaren butik olarak işletmeye başladıklarını söyleyen Kastamonu Konak İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Gülsen Kırbaş, geçtiğimiz yıl, ikinci tesis olarak, Uğurlu Konağı'nın açılışını yaptıklarını belirtti.

Uğurlu Konağı restorasyonunu büyük bir titizlikle yaptıklarını kaydeden Gülsen Kırbaş, ''Yaklaşık 3,5 yıl içerisinde, her türlü ayrıntıya yoğun emek ve çaba harcayarak, restorasyonu tamamladık. Uğurlu Konakları'nda, 27 oda konaklama kapasitemiz mevcuttur. İnternet gibi teknolojik altyapıyla donatılmış otelimizde, aynı zamanda çevreyi korumaya yönelik altyapıyı da hazırladık. Ayrıca, tarihi konağımızın mekansal yapısına, hemen hemen hiç dokunulmadı. Çok geniş olan sofalar ile farklı özelliğe sahip olan odalarda, farklı renkler kullanılarak, çok özel dekorasyon yapıldı'' diye konuştu.

Kastamonu'nun turizm geleceği parlak
7 bin yıllık tarihe sahip olan Kastamonu'nun, turizm geleceğinin parlak olduğunu anlatan Gülsen Kırbaş, şunları söyledi: “Kentimiz; tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle, ciddi bir turizm potansiyeline sahip. Son yıllarda, Almanya, Hollanda, Japonya gibi birçok ülkeden gelen kültür turistlerini, şehrimizde yoğun olarak misafir etmeye başladık. Yakın gelecekte, yurtiçi ve yurtdışından daha yoğun turist gruplarını ağırlayacağız. Kastamonu'nun tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerine, Türk mimarisinin en güzel örneklerini sunan konaklarını da ekliyoruz. Eski Türk mimarisinin izlerini taşıyan konakların kendisi, başlı başına bir turizm çekim merkezi olacaktır”