TURİZMİN SESİ
Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde, 12- 17 Mart 2010 tarihleri arasında, Başkentte Kastamonu Günleri 6 organizasyonu düzenlenecek.
Etkinlik boyunca, 104 nolu standında, ziyaretçilere, kentin tarihi ve kültürel zenginliği hakkında bilgi verecek olan Kastamonu Konak İşletmeleri, Başkentlileri Kastamonu'ya davet edecek. 'Başkentte Kastamonu Günleri 6' etkinliği, 12 Mart Cuma günü, saat 14.00 de TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in katılımlarıyla başlayacak. Organizasyona; yöresel halkoyunları, yöresel türküler, yöresel kıyafet gösterisi, günlük hayatta Kastamonu ağzı ve yöresel lezzetler renk katacak.
13 Mart tarihinde, 'Kastamonu'da Turizm' konulu panel yapılacak. Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Erik'in yöneteceği panelde; Kastamonu Valisi Mustafa Kara 'İstiklal Yolu' projesi hakkında; Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Kültürlerini Araştırma ve Geliştirme Emekli Genel Müdürü Nail Tan 'Kastamonu'da Kültürel Turistik Donatımı' hakkında; Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Seher Yılmaz 'Kastamonu'da şehircilik ve imar çalışmaları' hakkında; Kastamonu Kent Tarihi Müzesi Kastamonu İl Özel İdaresi Uygulama ve Denetim Görevlisi Arkeolog Murat Karasalihoğlu 'Arkeoloji ve Müzecilik Yönünden Kastamonu' hakkında, Taşköprü Pompeiopolis Kazısı Başkanı Prof. Dr. Latife Summerer, 'Pompeiopolis kazıları' hakkında ve Kastamonu Konak İşletmeleri Genel Müdürü ve TÜRSAB Kastamonu Temsilcisi Gülsen Kırbaş 'Kastamonu'da Turizm Çeşitliliği' hakkında birer konuşma gerçekleştirecekler.
Kastamonu'nun turizm geleceği çok parlak
Paneldeki konuşmasında, doğal ve tarihi dokusuyla Kastamonu'nun, henüz 'keşfedilmemiş bir inci' olduğunu söyleyecek olan Gülsen Kırbaş, şunları söyleyecek: Kastamonu'nun, turizm geleceğinin çok parlak olduğunu görüyorum.
Bizler gibi Kastamonu'ya yatırım yapan ve tanıtımı için azimle çalışan insanlar sayesinde, bir gün istiridyenin içindeki inci tanesi olan Kastamonu keşfedilecektir. Zira, Kastamonu, kültür turizmi, ekoturizm, dağcılık ve av turizmi, yayla turizmi, kış turizmi, inanç turizmi gibi geniş bir turizm potansiyeline sahiptir. Aynı zamanda, Kastamonu'nun, çok zengin anıtsal mimarisi de mevcuttur. Güzel ilimizde; tarihi konaklar, 13. yüzyıldan kalma külliyeler, camiler, hamamlar, medreseler vardır. Özellikle, tarih turizmi için Kastamonu hakikaten bulunmaz bir kenttir
Kastamonu; 'yarım saat kalınacak bir şehir değil'
Kastamonu'nun, 7 bin yıllık tarihi boyunca, birçok uygarlığa merkezlik ve iki Türk beyliğine başkentlik yapmış olduğunu vurgulayacak olan Gülsen Kırbaş, kentin, Osmanlı İmparatorluğu'nun da önemli vilayetlerinden biri olduğunun altını çizerek, konuşmasına şöyle devam edecek;
Hititlerden günümüze dek, kesintisiz olarak birçok uygarlığın izlerini taşıyan Kastamonu, yaşayan canlı bir tarih müzesidir.
Kastamonu'da; Yılanlı Darüşşifa, Roma ve Frigler'den kalma kaya mezarları, Çobanoğulları, Candaroğulları, Osmanlılar ve Cumhuriyet Dönemi'nden birçok eser mevcuttur. Tüm bu değerlendirmelerin ışığında, Kastamonu, şu anki kültür turlarında olduğu gibi, sadece yarım saat veya bir- iki saat mola verilecek, günü birlik uğranılacak bir şehir değildir. Kastamonu, tarihi ve kültürel dokusuyla, muhakkak gezilmesi gereken bir kentimizdir diye belirtecek.
Etkinlik Programına //kasderfed.com adresinden ulaşılabilir.
İletişim : www.kastamonukonaklari.com 0366 212 82 02 04 info@kastamonukonaklari.com