KOLOMBİYA ÇAĞDAŞ SANATI

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen “Arazi Üzerine: Kolombiya'da Çağdaş Sanat” başlıklı sergi, 12 Temmuz 2011'de santralistanbul Galeri 1'de sanatseverlerin ziyaretine açılacak

TURİZMİN SESİ
11 Ağustos'a kadar gezilebilecek sergide, fotoğraf, resim, heykel, enstalasyon ve video çalışmalarından oluşan 37 eser yer alacak.Kolombiya'nın uluslararası sanat dünyasında yıldızı parlayan 19 genç çağdaş sanatçısının eserlerini biraraya getiren “Arazi Üzerine: Kolombiya'da Çağdaş Sanat Sergisi”, 12 Temmuz – 11 Ağustos 2011 tarihleri arasında santralistanbul Galeri 1'de sanatseverlerin ziyaretine açılacak.

Küratörlüğünü Kolombiya ve Latin Amerika'nın tanınmış sanat eleştirmeni Jaime Ceron'un üstlendiği, fotoğraf, resim, heykel, enstalasyon ve video çalışmalarından oluşan 37 eserin yer aldığı sergide, “Kolombiyalı Olmak” olgusu ve Kolombiya toprağı ile ilgili kavramsal ve politik yönden farklı bakış açıları ortaya konuyor.

Sergiyi gezenlerin, 'ötekinden' korkmaktan vazgeçip, onu bir zenginlik olarak görmeye başlayacaklarını belirten Küratör Jaime Ceron, sergide bulunan tüm eserlerle sosyal ve sembolik sınırların genişliğini aktarmayı amaçladıklarını ifade ediyor.

Kolombiya'nın güncel sanat yapıtlarını Türk sanatseverler ile buluşturacak olan sergi, izleyenlere toprak kavramını bir kez daha sorgulatacak. Kolombiyalı sanatçılar, eserleriyle sanatseverlere yaşadığımız toprakların kişisel deneyim, duygu ve algılarımızı nasıl belirlediğini gösterecek.

“Arazi üzerine Kolombiya'da Çağdaş Sanat Sergisi” yeni nesil Kolombiyalı ve Türk sanatçılar arasında bir köprü oluşturmanın yanı sıra iki ülke arasında kültürel ilişkilerin güçlenmesi için de zemin hazırlamayı amaçlıyor.

Sanatçılar:
Pablo Adarme, Gabriel Antolinez, Carlos Bonil, Adriana Bernal, Milena Bonilla, Barbarita Cardozo, Nicholas Consuegra, Adriana Duque, Gonzalo García, Humberto Junca, Miler Lagos, Víctor Muñoz, Diego Piñeros, María Isabel Rueda, Adriana Salazar, Saúl Sánchez, Jaime Tarazona, Angélica Teuta, Cesar del Valle