KOÇ ÜNİVERSİTESİ’NİN SANAT EĞİTİMİ

Gelenekselleşen 'Koç Üniversitesi Yaz Atölyesi' (KÜYAT), Sarıyerli çocukları Koç Üniversitesi Gönüllüleri ile buluşturmaya devam ediyor

TURİZMİN SESİ
Koç Üniversitesi Gönüllüleri tarafından her yaz döneminde düzenli olarak gerçekleştirilen 'Koç Üniversitesi Yaz Atölyesi' (KÜYAT) programı 10'uncusu Sarıyer ve çevresindeki çocukları Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü'nde ağırlıyor. Sarıyer'e bağlı Zekeriyaköy, Turgut Akan ve Kocataş Barbaros İlköğretim Okulları'nın 7'inci sınıfta okuyan 35 öğrencisi, 8 Temmuz 2011'e kadar Koç Üniversitesi Gönüllüleri'nden bilgisayar, sanat, müzik, resim ve spor gibi alanlarda eğitimler alacak.

Gelenekselleşen 'Koç Üniversitesi Yaz Atölyesi' (KÜYAT), Sarıyerli çocukları Koç Üniversitesi Gönüllüleri ile buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl 10'uncusu düzenlenen KÜYAT programı 27 Haziran – 8 Temmuz 2011 tarihleri arasında Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü'nde gerçekleştiriliyor. Sarıyer'de bulunan Zekeriyaköy, Turgut Akan ve Kocataş Barbaros İlköğretim Okulları'nın 7'inci sınıflarında okuyan 12–13 yaş grubu toplam 35 öğrenciye eğitim veriliyor.

Koç Üniversitesi, KÜYAT programı kapsamında, Rumelifeneri Kampüsü'nde ağırladığı çocukların eğlenceli bir yaz geçirirken, ekip çalışmasının yararlarını görmesini sağlıyor. Koç Üniversitesi Gönüllüleri tarafından yürütülen çalışmalar, maddi olanakları kısıtlı çocukların kişisel gelişimine destek sağlanması amacıyla gerçekleştiriliyor. Programda eğitimci olarak faaliyet gösteren on beş Koç Üniversitesi Gönüllü öğrencisi bulunuyor.

İlköğretim öğrencilerini iki haftalığına da olsa eğitim sisteminin ezberciliğinden uzaklaştırabilmeyi amaçlayan Koç Üniversitesi Gönüllüleri, bu süre içinde çocuklara bilimsel deneyler yapabildikleri fen dersleri, malzeme ve hayal etme sınırı olmadan diledikleri gibi resimler yapabildikleri sanat dersleri veriyor.

Çocuklar ayrıca, program boyunca müzik dersleri, küçük canlandırmalar yapmayı öğrendikleri drama dersleriyle yaz tatilini renklendiriyor. KÜYAT programı sadece bununla sınırlı kalmayıp, iki haftalık süre içinde çocuklara, uzmanlar tarafından temel sağlık dersleri de verilmesini sağlıyor. Yaz Atölyesi'ne katılan öğrenciler bunların dışında, temel bilgisayar eğitimi (Microsoft Word ve Paint programları), internet, e-posta ile iletişim dersleri de görüyor.

YAT programının sağlık ve spor hariç tüm dersleri Koç Üniversitesi Gönüllü öğrencileri tarafından veriliyor. Grup lideri Koç Üniversitesi Gönüllüleri tüm günlerini programa katılan öğrencilerle birlikte geçirerek, onların tüm sorularını ve ihtiyaçlarını karşılamasını sağlıyor.

KUYAT – Koç Üniversitesi Gönüllüleri Hakkında
Koç Üniversitesi Gönüllüleri Kulübü, 2001 yılından beri Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanlığına bağlı olarak faaliyet göstermektedir. KÜ Gönüllüleri, her yıl artmaya devam eden gönüllü sayısı ile birlikte, başta Sarıyer ilçesi olmak üzere İstanbul'un çeşitli bölgelerinde ve Türkiye genelinde çok sayıda proje geliştirmiş ve bağışlarda bulunmuştur.

KÜ Gönüllüleri Kulübü, 2010–2011 eğitim-öğretim yılında da bundan önceki senelerde olduğu gibi bir öğrenci kulübü olmasının getirdiği enerji ile bir sivil toplum kuruluşu disiplinini birleştirerek, Türkiye çapında ulaşılan kesimleri mümkün olduğunca genişletmeyi ve Koç Üniversitesi'nin Gönüllü Öğrencileri önderliğinde, “gönüllülük” anlayışının olabildiğince yayılmasını amaçlamaktadır.

YAT, ilköğretim 7. sınıf öğrencilerine ulaşmayı hedefleyen, beş yıldır Temmuz ayı içerisinde iki hafta süresince düzenlenen bir yaz kampı projesidir. KÜYAT- Koç Üniversitesi Yaz Atölyesi- Koç Üniversitesi gönüllülerince düzenlenen bir sevgi, paylaşım, eğlence, eğitim ve öğretim faaliyetidir.