KOÇ LİSESİ ROMA’DA SERGİ AÇTI

Koç Lisesinin Arkeoloji ve Kültürel Etkileşim Kulübü öğrencilerinin görüntülediği karelerle, 2010 Kültür Başkenti İstanbul'un tarihi ve kültürel özelliklerini yansıtan sergi, sanatseverlerden büyük ilgi gördü

TURİZMİN SESİ


Türkiye'nin Roma Kültür ve Tanıtma Müşavirliği bürosunda "İstanbul'un Sesi" adıyla düzenlenen serginin dün akşam yapılan açılışında, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ali Yakıtal, Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy ve de ev sahibi Kültür ve Tanıtma Müşaviri Ayşem Aygün Atalay da hazır bulundu. 12 Şubata kadar sanatseverlerin ziyaretine açık tutulacak olan sergide, çoğunluğu 10'uncu sınıfta okuyan 16 lise öğrencisinin 45 fotoğrafı yer alıyor.

Fotoğrafların altında imzası bulunan öğrencilerin, açılış merasiminde de ön planda olmaları dikkati çekti: Davetlilere sergi hakkında bilgi veren konuşmayı Adasel Türemiş yaptı. Doruk Manzak kemanıyla minik bir resital verirken, Lebriz Kızıler ise "Bülbülüm Altın Kafeste" türküsünü ve de Levent Yüksel'in "İstanbul" şarkısını okudu.

Arkeoloji ve Kültürel Etkileşim Kulübünün danışman öğretmenlerinden Arzu Yetkin ve Özlem Baltalı, açılış sırasında AA muhabirine yaptıkları değerlendirmede, Roma'da öğrencilerine gösterilen ilginin projeleri açısından büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu belirttiler. Baltalı, kulüp olarak 2010 kültür başkenti İstanbul'u tanıtmayı amaçlayan fotoğraf sergisinin benzerlerini 2008'de Macaristan'ın Pecs, 2009'da ise İspanya'nın Toledo kentlerinde düzenlemiş olduklarını anımsatarak, şöyle konuştu: "Roma'dan sonra bu yıl, Almanya'nın Essen kentinde de bir sergimiz olacak. Bu projede, öğrencilerimiz adeta gönüllü kültür elçiliği yapıyor.

Projemiz Macaristan, İspanya, İtalya, Almanya ve Polonya'da işbirliği yaptığımız okullardan gelecek misafir öğrencilerle önümüzdeki Ekim ayında İstanbul'da düzenleyeceğimiz etkinliklerle sürecek."
Yetkin ise "Bu proje, esas itibarıyla bir takım çalışmasıdır. Roma'daki serginin, Türk-İtalyan dostluğuna da katkı sağladığını düşünüyoruz. Kültürlerin buluşma noktası olan iki kent konumundaki İstanbul ve Roma'nın karşılıklı etkileşimi için yeni etkinlikler de planlıyoruz" dedi.
Özel Koç Lisesi öğrencilerinin Roma'daki sergisi, 12 Şubat'a kadar, haftasonu dışında her gün TSİ 10.00-18.00 arasında ziyarete açık olacak.