KKTC KÜLTÜR EVİ AÇILIYOR

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenen Kuzey Kıbrıs Tük Cumhuriyeti Kültür Evi 3 Aralık 2011 Cumartesi günü saat 13.00'te açılıyor.

TURİZMİN SESİ


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında kurulan Türk Dünyası Kültür Mahallesinde yer alan ve Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenen Kuzey Kıbrıs Tük Cumhuriyeti Kültür Evi 3 Aralık 2011 Cumartesi günü saat 13.00'te açılıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamada açılışın Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel'in evsahipliğinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı İrsen Küçük tarafından yapılacağı ve açılış törenine Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılacağı bildirildi.

İstanbul Topkapı'daki Kültür Park'ta kurulan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'nde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Tataristan ve R.F.Başkortostan ülkelerinin yanı sıra Balkanlar Medeniyet Merkezi'ne ait de bir kültür evi bulunuyor. Her ülkenin kendi kültünü yansıtacak şekilde hazırlanan evlerde el sanatlarından örnekler sergilenirken buralarda yine ülke kültürünü yansıtan çeşitli sergiler de düzenlenip bazı evlerde ülkelere özgü yemekler de sunuluyor.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenen girişinde KKTC bayrağının asılı olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kültür Evi'nde de ülkenin otantik kültürünü yansıtan çok sayıda Kıbrıs'a özgü eşya yer alıyor. Ayrı ayrı restore edilmiş odalara hasır iskemleler, üzümlü sandıklar, Lefkara örtüleri, Karpaz dokumaları, İpek Kozası örnekleri, orjinal Kıbrıs motifleri ile bezenmiş sürahiler, sele, sepet, daları, lamba, eski islim, eski kömürlü ütü ve Tunç Çağı Motifli Toprak ürünler gibi Kıbrıs Türk kültürünü yansıtan el işleri ve eşyalar yerleştirilmiştir. Kuzey Kıbrıs Tük Cumhuriyeti Kültür Evi'nin açılışı için yarın sabah (2 Aralık 2011 Cuma) İstanbul'a gidecek olan Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel'e Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, Bakanlık Özel Kalem Müdürü ile Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdürü eşlik edecek.