Kış Turizminin Kalbi Kayseri’de Attı

Ulaşımda kolay rezervasyonun öncüsü NeredenNereye.com, bu kış kayak severlerin en çok tercih ettiği kayak merkezlerini araştırdı

TURİZMİN SESİ

Ocak ayında en yüksek bilet satış rakamını yakalayan Kayseri – Erciyes, tüm şehirler arasında geçen seneye göre satış oranını %72 artıran tek kayak merkezi oldu. Online bilet satışı platformu NeredenNereye.com, kayak severleri en ünlü kayak merkezleri ile buluşturdu.

NeredenNereye com üzerinden geçen sene kış aylarına göre bilet alan yolcu sayısı %34 artarken, kayak severlerin bu yıl en çok tercih ettiği kayak merkezi ise Kayseri – Erciyes kayak merkezi oldu. Satış oranını bir önceki sezona göre %72 artıran Kayseri, Erciyes kayak merkezinin popülerliği ile en fazla ziyaret edilen iller sıralamasında zirvenin sahibi oldu.

 
 
Kayak sezonunda tercih edilen 5 kayak merkezi; Kartalkaya, Uludağ, Palandöken, Kartepe ve Erciyes’in bağlı olduğu iller arasında yapılan araştırmada, Erciyes’ten sonra en çok tercih edilen kayak merkezi Palandöken oldu. Palandöken kayak merkezini sınırları içerisinde bulunan Erzurum satış oranını geçen seneye göre %17 artırırken, üçüncülüğü ise %12 artışla Kartepe - İzmit elde etti. %3 artışla Bursa Uludağ 4. Sırada tercih edilen kayak merkezi olurken, 5 kayak merkezi içerisinden kadın yolcuların en fazla tercih ettiği Kartalkaya ise geçen seneye göre kayak sezonunda satış rakamını %32 düşürerek en az tercih edilen kayak merkezi oldu.