KIŞ TROFESİNDE REKABET DEVAM EDİYOR

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü'nün ,Milta Bodrum Marina iş birliği ile gerçekleştirdiği 2010 BAYK Kış Trofesi tam yol devam ediyor.

TURİZMİN SESİ


Tüm kış Bodrum sularında yarış keyfi yaşatan trofede 5. ayağa gelindi, ekipler trofe süresince aldıkları dereceleri koruma rekabetine girdi. Trofe kupasında iddialı ekipler, 24-25 Nisan 2010 tarihinde gerçekleştirilecek olan, 5. ayak yarışlarında derecelerini koruyup yükseltmek zorundalar.

Ocak ayında başlayan trofe heyecanı, 52 teknenin doyasıya rekabetiyle 5. ayakta devam ediyor. Toplam 7 ayaktan oluşan trofede artık her yarış kritik rol oynuyor. Tüm kış farklı hava koşullarında mücadele eden ekipler, Türkiye'nin ilk, en uzun soluklu Kış Trofesinde kupa kaldırabilmek için hazırlıklarına devam ediyorlar. Milta Bodrum Marina ve Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübünün dokuz yıldır gerçekleştirdiği trofe, binlerce deniz sevdalısını Bodrum'un kalbinde ağırlamaya devam ediyor.

IRC sınıflarına göre yarışan ekipler, 24 Nisan'da saat 11:30'da Bodrum Kalesi önünden tek start alacaklar. Trofe klasiği haline gelen inshore ve offshore iki rota bu ayakta da devam ediyor. BAYK Yarış Komitesi, Kış Trofesi boyunca hava muhalefetiyle gerçekleştirilemeyen yarışların telafi edilebilmesi için, 5. ayakta, yarış ilanına 4 yarış yapılabileceği ibaresini koyarak, yelken severlere trofe süresince tamamlayamadıkları rotalarda yarışma şansı sunmayı planladı. 5. ayakta uygun hava koşulları oluşur ise ekipler daha önce tamamlayamadıkları rotaları telafi edebilecekler.

Trofe geçici puanlar gruplar ve genel bazda, bayk.net adresinde görülebilir.