Kış aylarında ufak bir tatil kaçamağı için Jolly Tur’un sizlere bir teklifi var

29 Ekim’de birçok ilden çıkışlı olan Jolly Tur’un Edirne İğneada Turu ile sonbaharın tüm güzelliklerine tanık olabilirsiniz

TURİZMİN SESİ


Edirne İğneada Turu ile ölümsüz bir deneyim imkanı sizin olacak.  Jolly Tur’un Edirne İğneada Turu için yola çıktığınızda Longoz ormanlarının içinde bulunan Dupnisa Mağarası’nı ziyaret edebilirsiniz. Dupnisa’nın en güzel özelliklerinden biri de 3200 metrelik galerisi ile eşsiz güzellikte el değmemiş sarkık ve dikitleri ile kalpleri fethedecek cinsten bir güzelliğe sahip olmasıdır. İğneada’ya 15 km mesafede Beğendik Sınır Köyü’ne de uğramadan tatil rotanızı bitirmeyin. Eşsiz ve alabildiğince uzanan plajı ve hemen karşı kıyıda bulunan Bulgar sınırı ise oldukça dikkat çekici… Sınırın öbür tarafında yer alan Rezova köyünü de uzaktan gördükten sonra otele geçmek için Edirne’nin merkezine geçerek sabah kahvaltınızı yapın ve Edirne’deki eşsiz güzelliğine tanık olmak uzun bir gezintiye çıkın. 

Bucuktepe Tarabyası’nda Şükrü Paşa Anıtı, Balkan Savaşı Müzesi, Sırp Sandığı Müzesi, Saray içi gezisi, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Meydanı, Adalet Kasrı, Fatih ve Saray köprüleri sizi güzellikleri ile karşılayacak. Tüm bu gezilerin ardından Fatih Sultan Mehmet ve Cem Sultan’ın doğup hükümdarlık sürdükleri Edirne Saray kalıntılarında ve Babüssade, Saray mutfakları, Cihannuma Kasrı, Kum Kasrı ve Hamamı, Balkan Şehitliği sizlere ev sahipliği yapacak. 
Bir sonraki gezi rotamız II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Üç Şerefeli Camii, yazılarıyla ünlü olan Eski Camii ve Mimar Sinan’ın “Ustalık Eserimdir” dediği Selimize Camii ve Arasta Çarşısı…Edirne’ye gitmiş iken, Edirne’nin ünlü badem ezmesi ve Edirne peyniri alışverişini de es geçmeyin.  Edirne’nin eski bir geleneği olan Aynalı Gelin Süpürgesi ve Yöresel Meyve Sabunlarını da edindikten sonra yeniden rotamızı İstanbul’a çeviriyoruz.