KIRIM DÜNYANIN İNCİSİ

Türk Hava Yolları , 31 Ekim 2011 Pazartesi günü Genel Müdürlük Binası VIP toplantı salonunda Kırım Bölgesi Tanıtım Programı düzenledi

TURİZMİN SESİ


Toplantıya Kırım Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı George Pisarev, Turizm Bakanı Yardımcısı Olexander Lyev, Türk Hava Yolları Pazarlama Başkan Yardımcısı Mehmet Başpınar, Türk Hava Yolları Kırım Müdürü Serhat Fil katıldı.Toplantıda, Kırım turizmi ile ilgili bilgiler veren Lyev, iklim tedavisi 'nin Karadeniz iyonları, düşük nem oranı ,bölgeye özgü yetişen çam türü nedeniyle kalp,solunum,sinir sistemi hastalıklarında ve rehabilitasyonda başarılı olduğunu kaydetti. Av turizmi, dalış,kongre turizmi, pelotheraphy (çamur tedavisi) konusunda da bilgi verdi. 2010 yılında 5.7 milyon turistin ziyaret ettiği Kırım, Türk yatırımcılarından destek bekliyor dedi.

Fiyatların çok makul olduğunu ifade ederek,” Üç yıldızlı bir otelde günlük 30 Euro ücretle dört öğün yemek ve bahsedilen terapilerden beş uygulama hizmeti alınabileceğini ve Kırım'dan dönüşte de doktorlarla iletişimin kesilmediğinin de altını çizdi. Toplantıda tur operatörlerinin sorularını da yanıtlayan Lyev, Ukrayna'ya girişte kapıda vize uygulamasının havalimanında bekleme süresini uzattığı ifade etti. Sistemin daha çok yeni olduğunu ve ilerleyen günlerde Ukrayna girişlerinde yolcuların havaalanında daha az bekleyeceklerini söyledi.