KENDİNİZE BİR GÜZELLİK YAPIN

Yılda, sadece bir günü kendinize ayırın. Volkanik taş masajı, keyifli aroma terapileri, özel Arena masajı, bol köpüklü hamam sefası, güzellik ve bakım kürleri ile kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedin

TURİZMİN SESİ


Kendinize bir güzellik yapmayı istemez misiniz? Yılda, sadece bir günü kendinize ayırın. Volkanik taş masajı, keyifli aroma terapileri, özel Arena masajı, bol köpüklü hamam sefası, güzellik ve bakım kürleri ile kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedin. Hayatınıza kısa bir mola vererek Arena Hotel Wellness SPA'ya gelin, 'bedeninizi, ruhunuzu ve zihninizi' yenileyin. Uzman masör ve masözlerin eşliğinde, terapi ile huzur, güzellik ve tazeliği yakalayın.

Masaj, cildi ve ruhu besleyerek, zindelik kazandırıyor
Masajın vücut üzerinde fizyolojik, psikolojik ve mekanik etkileri bulunduğunu kaydeden Arena Hotel Wellness SPA Sorumlusu Hülya Çalışkan, şunları söyledi: “Sağlık insan için bulunmaz bir hazinedir ve kıymetlidir. Sağlığı biraz kaybetmek bile hayatı zorlaştırır. Sağlığı korumak için önce beden ve ruh sağlığımızı korumalıyız. Sağlığımız için organları, sistemleri korumak için koruyucu sağlık yöntemleri uygulamalıdır. En kıymetli giysimiz cildimiz yani derimizdir ve korunması çok önemlidir. Dış etkenlere karşı savunmasız olan bu geniş duyu organımız, bakıma, temizliğe ve neme ihtiyaç duyar.

Zira masaj, tüm duyularımızı harekete geçiren alternatif tıp tekniklerinin en eskisidir; cildi ve aynı zamanda ruhumuzu da besleyecek yağ ve dokunuşlarla kan dolaşımını arıttırıp insan bedenine sağlık ve zindelik kazandır. Masajı doğru ellerle ve masaj terapistler ile mümkündür. Geçmişten günümüze dek, masaj teknikleri farklı ülke ve kültürlerle harmanlanmış, insanoğlu binlerce yıldır bu uygulamaları yapmış, yaptırmıştır ve faydalanmıştır. Ülkemizde son yıllarda geniş bir yelpazeye yayılmış turizm sağlık uygulamalarına, termal tedavilere de önem verilmiş, istihdam yaratılmış ve insan sağlığı adına önemli teknikler öğretilmiştir. Hamam kültürü yani geleneksel hamam uygulamaları kese ve köpük masajı ile ruhu arındırmak mümkündür ve kişiler üzerindeki sonucu harikalar yaratır” diye konuştu.

Arena Hotel'de masaj türleri
Volkanik taş masajı: Alternatif bakım olarak değerlendirilen sıcak taş masajı, binlerce yıldan bu yana Uzakdoğu'da uygulanmaktadır. Volkanik taş masajı; su içinde ısıtılarak bakıma hazır hale getirilen siyah renkteki pürüzsüz, yassı ve oldukça sert yapıda olan taşların; sırt, boyun, bel, avuç içi, ayak parmak araları, karın gibi vücudun belirli noktalarına yerleştirilmesi ile uygulanır. Volkanik taşlarla yapılan düzenli bakımlar, vücudumuzda şakra adı verilen enerji merkezlerini uyararak bedenimizi negatif enerjiden arındırır, ruh ve beden enerjisini yeniler; çok ciddi bir şekilde ruhsal, zihinsel ve fiziksel anlamda rahatlama sağlar. Aynı zamanda baş ağrısı, stres, uykusuzluk, omuz-bel-sırt ağrıları, sindirim ve solunum problemleri gibi sağlık sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.

Aromaterapi masajı: Bitkisel yağların kullanımı ile vücutta fiziksel ve ruhsal iyileşme sağlayan özel bir tekniktir. Aromaterapi masajına kullanılan yağlar, tıbbı özellik taşır, stresi azaltır, cildi besler ve ayrıca boyun, omuzlar, sırt bölgesinde oluşan ağrıların giderilmesine yardımcı olan özelliklere sahiptir.

İsveç masajı: Vücuda canlandırıcı, toksinlerden arındırıcı, kan dolaşımını hızlandırıcı derinlemesine rahatlık veren klasik masaj uygulamasıdır.

Refleksoloji: Birçok kültürde eski zamanlardan beri uygulanan 'Refleksoloji', ayaklardan bedenin tüm bölgelerine, organlarına ve sistemlerine karşılık gelen reflex noktaları olduğu ve bu noktaların beden anatomisinin aynası olduğu prensibine dayanan bir sanattır.

Antistress masaj: Vücutta strese ve yorgunluğa bağlı olarak gerginlik oluşan sırt, omuzlar, baş ve ayak tabanına uygulanan rahatlatıcı lokal masajdır.

Arena Hotel:
0212 458 03 64