KEMER’DE “ŞAH-MAT” SESLERİ

2012 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası 21 Ocak– 27 Ocak 2012 tarihleri arasında Antalya-Kemer'de gerçekleştiriliyor

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-KEMER


Dünya Gençler Satranç Şampiyonasında Türkiye'nin İlk Bayan satranç ustası olan Betül Cemre Yıldız'da kendi adını taşıyan merkezdeki sporcuları ile birlikte şampiyonaya katılıyor.2012 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası 21 Ocak– 27 Ocak 2012 tarihleri arasında Antalya-Kemer'de gerçekleştiriliyor. Limra Otel'de gerçekleştirilen şampiyona için bölgeye iki bine yakın kişi gelirken, Oflaz Turizm ise Şampiyona için bölgeye gelen 700'ü aşkın sporcu ve aileleri için konaklama ve ulaşımlar konusunda Kiriş Akka Alinda Hotel'de hizmet veriyor.

Bayan Satranç Ustası Cemre Betül Yıldız'a Oflaz'dan plaket…
Dünya Gençler Satranç Şampiyonasında Türkiye'nin İlk Bayan satranç ustası olan Betül Cemre Yıldız'da kendi adını taşıyan merkezdeki sporcuları ile birlikte şampiyonaya katılıyor. Oflaz Turizm Sahibi Ozan Güven, satrançta Türkiye'nin adını dünyaya duyuran Betül Cemre Yıldız'a bir plaket verdi. Plaket için teşekkür eden Yıldız, Kemer'de olmaktan büyük bir mutluluk yaşadığını belirtirken, Kemer'in kendisi için çok önem taşıyan bir yer olduğunu söyledi.

Cemre Yıldız, “1989 doğumluyum ve şu anda Türkiye Satranç Milli Takım Bayan oyuncusuyum. 8 kez Türkiye Şampiyonu oldum. Bir kere 18 yaş altı bayanlar dünya üçüncülüğü ve bir kez de gençlerde Dünya üçüncülüğüm var. Burada Türkiye Yaş Grupları Şampiyonası için bulunuyoruz. Kendi adımı taşıyan satranç merkezlimde bulunan öğrencilerimiz ile birlikte bu şampiyonaya katılıyoruz. Ekip olarak Oflaz Turizmin organize ettiği otel de kalıyoruz. Organizasyondan çok memnunuz. Kemer'in benim için çok özel bir yeri var. Dünya üçüncülüğünü ben burada elde ettim. Burada çok güzel anılarım var. O yüzden de Kemer'de olmaktan ve buradaki şampiyona da olmaktan son derece mutluyum” dedi.
Ozan Güven, “Kış döneminde sessiz olan Kemer'i biraz olsun canlandırmayı amaç olarak görüyoruz”

Oflaz Turizm Sahibi Ozan Güven yaptığı açıklamada, “ Kemer'de düzenlenen Küçükler Satranç Şampiyonası için Türkiye'nin dört bir yanından gelen 700'ü aşkın misafirimize konaklama ve ulaşım konularında hizmet veriyoruz. Alinda Hotel ile anlaşmıştık. Misafirlerimiz hem şampiyonanın hem de otelimizin keyfini çıkarıyorlar. Kış döneminde sessiz olan Kemer'i biraz olsun canlandırmayı amaç olarak görüyoruz ve bu konuda da canlandırdığımızı düşünüyoruz. Bizlerin haricinde otelde çalışanlar, dışarıdaki esnaf arkadaşlarımızın, hepsinin kazandığı güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz. Otelimizden de gayet memnunuz. Konaklama yapan ailelerimizde otelden oldukça memnunlar. Her şeyin çok iyi olacağı düşüncesindeyim. Kemer'deki alternatif turizmin arttırılmasının gerektiğini düşünüyorum. Farklı organizasyonlara da bundan sonra imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Kiriş Akka Alinda Hotel İşletme Müdürü Ahmet Polat,” Kış döneminde böylesine yoğun bir grubu ağırlamak bizlere büyük mutluluk veriyor”
Kiriş Akka Alinda Hotel İşletme Müdürü Ahmet Polat ise yaptığı açıklamada, kış döneminde gerçekleşen bu tip aktivitelerin Kemer'in kış turizmine büyük katkı sağlayacağına dikkat çekerek, “ Kış döneminde böylesine yoğun bir grubu ağırlamak bizlere büyük mutluluk veriyor. Hem otelimizin doluluğu , hem de böyle bir aktivitenin satranç gibi bir eğitim aracının otelimizde gerçekleştiriliyor olması bize ayrıca mutluluk veriyor. Umarım böyle aktiviteler sürekli yapılır. Böylece hem otel olarak hem de bölge olarak bir hareketlilik yaşarız” dedi.