KEMER'DE DALIŞ TURİZMİ

Kemer su altı güzelliği ve dalış merkezleri ile meraklıları kendisine çekmeyi başarıyor

TURİZMİN SESİ


Antalya'nın turistik ilçesi Kemer, su altı turizmi çerçevesinde her yıl yaklaşık 25 bin turisti ağırlıyor. Bu oldukça ciddi bir rakam. Bölgede yaklaşık 100 dalış okulu bulunuyor.

Birinci Dünya Savaşı sırasında 1917'de Türk subayı Mustafa Ertuğrul tarafından topla batırılan "Paris 2" adlı Fransız gemisinin bulunduğu batık dalış turlarının en ilginci olarak göze batıyor. Bu batık yerli ve yabancı çok sayıda dalış meraklısının gözdeleri arasında yer alıyor.

Son yıllara kadar özellikle Avrupa'lı turistlerin çoğunlukla daldıkları Kemer'de artık Ruslar bu güzelliği keşfetmek için dalmaya başladı. Daha önce Almanlar'da olan dalış liderliğini son yıllarda artık Ruslar aldı. Ülkemizin en çok dalış okullarının bulunduğu bu dünyaca ünlü Kemer bünyesinde çeşitli dalış alternatiflerini de bulunduruyor.100'e yakın dalış okulu ile çok sayıda yerli yabancı dalış meraklısını kendisine çeken Kemer'de, dalış yapmak isteyenler önce teknelerde eğitimler alıyor.

 

Sabah saatlerinden Kemer'den marinadan hareket eden tekneler Kiriş ve Paris 2 batığına gelerek programlı dalışlarını gerçekleştiriyorlar.
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer sualtı güzelliklerinin daha iyi tanıtılması için harekete geçtiklerini belirtirken, " Kemer'in sualtı güzellikleri olmazsa olmazlarımızdan.Özellikle Paris 2 batığı çok sayıda dalış meraklısını kendisine çekiyor. Sualtı güzelliklerimizin daha iyi tanıtılması ve dünyada duyurulması için Kemer Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz.

Herkesi bu güzellikleri görmeye bekliyoruz. Bundan sonraki tanıtımlarda sualtı güzelliklerimizin kataloglarda daha iyi yer bulmasını sağlayacağız. Kataloglarda sadece otellerin tanıtımı değil sualtı gibi diğer doğal güzelliklerimiz de artık kataloglarda daha geniş yer alması için çalışmalar yapacağız." dedi.

Öte yandan Rusların ilgisi en başta görülürken, Türklerin ise dalışa ilgisi az.Dalış eğitmenleri yaptıkları açıklamalarda, “ Kemer dalış için oldukça iyi bir bölge. Üçadalar, yine dünyanın 100 batığı arasında gösterilen Paris 2 batığı, Kiriş koylarında mağaralar görülmeye değer.

Kiriş bölgesinin mağaralar bölgesinde Melenur balıklarına ekmek veren ve ilk kez bu güzellikleri gören turistler ise unutulmaz bir gün yaşıyorlar. “dediler Dalmaya gelen yerli ve yabancı turistler, Cam gibi Akvaryumu andıran Kiriş Koylarında Melenur balıklarına ekmek verirken değişik bir gün yaşıyorlar.Öte yandan, Turistler ise Kemer'in havasına,denizine ve