KEMER’DE BALIK TUTMA HEYECANI

Eski bir balıkçı köyü olan ve son dönemde turizmin gelişmesi ile birlikte balıkçılığın ikinci plana atıldığı Kemer'de olta balıkçılığına da ilgi artmaya başladı

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ ( KEMER )


Bölgede yaşayanlar ve teknesi olan Kemer'liler hem balık tutma zevki yaşıyorlar hem de bu konuda ekmek parası kazanıyorlar. Adrasan'da da Deep Fishing Turizm Şirketi turistleri bu heyecana ortak ediyor.

Akdeniz'in en iri balıkları arasında gösterilen ve boyları 1.5 mt. den başlayıp kiloları ise en az 7 kg. olan Akya Balıkları da balıkçıların en gözde avlarından birisini oluşturuyor. Kemer Paris 2 batığı, Büyükburun ve üç adalar mevkileri ile Adrasan Beldesi Suluada etrafında bulunan 5 adalar mevkilerinde tutulan Akyalar büyükleri ile de adeta parmak ısırtıyor.

Tekneleri ile her hafta balığa çıkan Kemer'lilerden Hasan Canlı,Çetin Gül,Hayri Alpasar,Ferdi Üvayik ve Ata Hamamsarılar tuttukları akyalar ile objektiflere poz verdiler. Arkadaşları adına açıklama yapan Hasan Canlı, “ Kemer eski bir balıkçı köyü. Bizde babalarımızdan ve dedelerimiz gibi denize ve balıkçılığa oldukça meraklıyız.

Turizm kenti Kemer'de olta balıkçılığının heyecanı bir başka yaşanıyor. Kemer ve çevresinde balığa çıktığımızda Akya balığı, barakuda, palamut,lambuka,melanur, akyalar,orfozlar,sinarit balıklarını yakalıyoruz. Özellikle Akya balığını yakalamak çok büyük bir zevk. “dedi. Öte yandan Adrasan'da en güzel vakit geçirilecek bir aktivite de Akdeniz'in bereketli sularında balık tutmak. Deep Fishing Turizm Şirketi Olta balıkçılığının en güzel ve adrenalin dolu dakikalarını konuklarına yaşatıyor. Yörede bulunan belirli başlı balık türlerini avlayan turistler stressiz bir gün yaşıyorlar.

Antalya Adrasan'da balık avı turlarına katılan turistler Akya, Sarıkuyruk, Orfoz, Sinarit, Torik, Palamut, Levrek, Baraküda, Zargana, Kolyoz ve Mercan balıklarını avlıyorlar. Özellikle 5-40 kg arasında değişen ağırlıklarıyla Akya, Sarıkuyruk (Kuzu) ve Orfoz balıklarını yakalayan ve bu tura katılanlara tam bir adrenalin patlaması yaşatıyor.