KEMER’DE ARTIK ALMANLAR YOK

Kemer'de bulunan Rose Otelleri Genel Kurlu Üyesi Tayyar Gül, Ağustos ayı itibariyle doluluklarda büyük bir düşüş yaşandığını ifade etti

TURİZMİN SESİ - Halil ÖNCÜ ( KEMER )


Gül, bu düşüşü iç pazarda Ramazan ayına, dış pazarda da Küresel krize bağladı. Kemer'de bulunan Rose Otelleri Genel Kurlu Üyesi Tayyar Gül, yaptığı açıklamasında, “ Bu yıl sezona sıkıntılı başladık. Haziran ayının gelmesi ile birlikte hızlı bir yükseliş gerçekleşti. Haziran-Temmuz ayları içerisinde istediğimiz gibi bir sezonun içinde kendimizi bulduk. Ancak Ağustos ayında çok büyük bir düşüşle karşı karşıyayız. Umarım bu düşüş eylül ayında devam etmez. Bunu iç pazarda Ramazan Ayına bağlarken, dış pazarda da küresel krize bağlıyorum. Ağustos ayında fiyatlar yüksek sezona geçiş yaptığı için acenteler otellere turist getirmekte zorlandı.”dedi.

Kemer'in artık Rus turistlere ev sahipliği yaptığını ve bu gerçeği artık kabul etmek zorunda olduklarını da ifade eden Gül, “ Otelimizde %80 e yakın Rus misafirimiz var. % 10 da iç Pazar ve geriye kalan kısım da Baltık pazarı. Kemer'de artık Almanları hiç yok diyebiliriz. Bunun nedenini ise Ruslar ile Almanların bir arada olamaması olarak yorumlayabiliriz. Çünkü Rus turistlerin tatil anlayışı ile Alman turistlerin tatil anlayışı, bir birleri ile çarpışıyor. Alman turistler daha sakin ve sesiz bir tatili tercih ederken, Rus turistler ise eğlenceyi daha çok tercih ediyor.”diye konuştu.

Kış sezonu için ise hazırlıklarının devam ettiğini ifade eden Tayyar Gül, “ Yaz kış açık olan otellerimizin Kış sezonu için de çalışmaları devam ediyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, kış sezonunda yine futbol turizmine yöneleceğiz. Bunun yanı sıra Kongre turizmi konusunda da yoğun bir faaliyet içindeyiz. Kış sezonunu futbol ve kongre turizmi ile geçireceğiz. Birçok Avrupa kulübü ile görüşmelerimiz var. Netleşecek olan takımlar Ekim ayı itibarı ile kamplarını Kemer'de yaparken, otelimizde konaklayacaklar.”diye konuştu.