KEMER MATKA TURİZM FUARI’NDA

Turizm Fuarları Açısından Önemli Bir Yere Sahip Olan Matka (Helsinki) Turizm Fuarı Oldukça Verimli Geçti

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ – KEMER


HELSİNKİ Matka Turizm Fuarı'nda 70 ülkeden 1200 katılımcı arasında Türkiye'de 25 otel ve acente ile birlikte yer aldı. Kemer, Kültür ve Turizm Bakanlığı standında yer aldı. Fuar boyunca katalog ve ilgili broşürlerle Bölge'nin tanıtımı yapıldı. Standımıza gösterilen ilgi memnun ediciydi. Türkiye tanıtımı, alternatif turizmlerle ön plana çıkarılmaya çalışıldı. Fuarda golf, mavi yolculuk, spor, sağlık ve kültür turizm çeşitlerinin tanıtımı yapıldı. Yapılan araştırma sonrasında, toplam nüfusu 5 milyon olan Finlandiya'dan 2010 yılında Türkiye'ye 140.233 turist gelmiş. Rakamlara göre %5.49'luk bir artış gözlenmektedir. Türkiye, Finlandiyalı turistlerin tercih sıralamasında 3. Sırada yer alıyor.T.C Helsinki Büyükelkçisi Saleh Korutürk, Türkiye standını ziyaret etti. Tüm çalışmalar hakkında bilgi alan Korutürk; “Türkiye'nin en iyi şekilde tanıtımını yapan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İstatistikler Sevindirici
Başkan Üras; “ Katılım gösterdiğimiz Fuarlarda, Kültür ve Turizm Bakanlığının verilerine göre güzel haberler almaya devam ediyoruz. Finlandiya'dan da Ülkemize gelen turist sayısında %5.49'luk bir artış olduğu gözlenmiştir. Bizde Bölgemiz adına düzenlediğimiz faaliyetlerimiz ve fuar katılımlarımızla ziyaret sıralamasında en üst seviyelerde yer almaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Çalışmalarımız Doğru Yönde
Matka Turizm Fuarı'nda alternatif turizmlerle öp plana çıkılmaya çalışıldığını dikkat çeken Başkan Üras; “Hedefimiz, her defasında bir adım daha öne gitmek ve Kemer'i alternatif turizmde cazibe merkezi haline getirmek. Ancak bu çalışmalarla dünyanın ilgisini çeker ve turizm sezonu uzatabiliriz. Bu yönde, arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Öte yandan Kemer'in tanıtımı için özellikle Yurtdışı fuarlarında Kemer standı kuran GATAB, fuarlarda yaptırdığı anketlerle turist memnuniyetini ve beklentilerini soruyor. Sonuçların memnun memnun edici olması sevindiriyor.07-11. 2010 tarihleri arasında gerçekleşen World Travel Market Londra Fuarında başlatılan anket çalışmasına 11-16 Ocak 2011 Hollanda Utrech Fuarı'nda devam edildi. Kemer standını gezen kişiler ile yapılan anket sonuçlarına göre Bölgemize gelecek Hollandaturist sayısında %10 artış bekleniyor.