Kazım Kanat'ı Kaybedişimizin 15. Yılında Anıldı

Türk spor basınının duayen isimlerinden Kazım Kanat'ın aramızdan ayrılışının 15. yıl dönümü Zincirlikuyu Kabristanında mezarı başında dualarla anıldı

TURİZMİN SESİ


Kazım Kanat, hem kalemi hem de kişiliğiyle spor camiasında büyük saygı ve sevgi kazanmış, birçok genç gazeteciye örnek olmuştu. Onun yokluğunu hâlâ hissediyoruz. Kanat'ın ailesi, dostları ve meslektaşları, her yıl olduğu gibi bu yıl da onu Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında andı.

Anma törenine Kazım Kanat'ın eşi Sevinç Kanat, oğlu Mesut Kanat, gelinleri Hülya Kanat, aile yakınları ve Mesut Kanat'ın iş arkadaşları katıldı. Ayrıca, Beşiktaş'ın eski futbolcularından Samet Aybaba ve çok sayıda spor yazarı ve muhabiri de törende hazır bulundu.

Tören sırasında duygusal anlar yaşandı. Kanat'ın yakınları ve sevenleri, onun için dua etti, mezarına su döktüler. Dua sonrasında tatlı ikramı yapan Mesut Kanat katılımdan dolayı teşekkür etti.  Kazım Kanat'ın oğlu Mesut Kanat, babasının kendisine bıraktığı mirası devam ettirmek için çabaladığını söyledi. "Babam, spor basınının en önemli isimlerinden biriydi. Ben küçük yaşlarda onun ofisine giderdim  çok özel anılarım var unutamam. Hala biri çıkıyor ben babanızla birlikte çalıştım diyor duygulanıyorum dedi. Onun izinden gitmek benim için hem gurur hem de sorumluluk kaynağı. Onun adını yaşatmak için elimden geleni yapıyorum" dedi.

Kanat'ın meslektaşları da onun hakkında övgü dolu sözler sarf etti. Futbolcu Samet Aybaba ve Fatih Tomar Kazım Kanat, sadece bir gazeteci değil, aynı zamanda bir spor adamıydı. Sporun içinden gelen biri olarak, sporcuların ve kulüplerin sorunlarını çok iyi anlıyor ve çözüm üretiyordu. Onun yazıları hep gerçekleri yansıtır, tarafsız ve objektif olurdu. Futbol hayatım boyunca bana çok destek oldu, yol gösterdi. Onunla birlikte çok güzel günler geçirdik. Onu unutmayacağız" dedi.

Kazım Kanat, 2008 yılında kalp krizi sonucu hayata gözlerini yummuştu. 1950 yılında doğan Kanat, 1970 yılında gazeteciliğe başlamıştı. Milliyet, Hürriyet, Sabah ve Fanatik gibi gazetelerde spor yazarlığı yapmıştı. Ayrıca televizyon programlarına da katılan Kanat, Türkiye'nin ilk spor kanalı olan NTV Spor'un kurucularından biriydi. Kanat'ın "Spor Tarihi", "Spor Ansiklopedisi" ve "Spor Sözlüğü" gibi önemli eserleri de bulunuyor.