KAZAK TURİSTLERİN TERCİHİYİZ

Orta Asya'nın en büyük turizm ve seyahat fuarı KİTF-2011 Almatı'da düzenlendi

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-KEMER


Başkan Üras; “Son derece hareketli ve renkli geçen Fuarda gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarının belirtti” Orta Asya'nın en büyük turizm fuarı Kazakistan'ın Almatı şehrinde yapıldı. Bu yıl 11. 'si düzenlenen fuara Kazakistan'ın yanı sıra Türkiye, Rusya, Tayland, Duabi ve Yunanistan başta olmak üzere 40 ülkeden 500 turizm firması ve seyahat acentesi katıldı.

Türkiye'den çok sayıda sektör temsilcisi, özellikle otelcilerin geldiği fuarda Kazak firmalarının çoğunun da Türkiye destinasyonları pazarladığı görüldü. Kazakistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 2009 yılında 210,00o iken % 14,5'luk bir artışla 2010 yılında 240,000 olmuştur. Yine Antalya'ya gelenlerin sayısı 2009 yılında 109,000 kişi iken, %33'lük bir artışla 145,000 kişiye çıkmıştır. Kazaklar için bu sene beklenti % 40 a varan artışla 200,000 kişidir.

KENDİLERİNİ EVLERİNDE HİSSEDİYORLAR
Kemerin Tarihi ve turistik mekânlarının işlendiği billboardların yer aldığı, tanıtım broşürlerinin ve kataloglarının dışında Kemer hatırası olan Mağnet hediyeler ve nazar boncuklarının dağıtıldığı GATAB tarafında organize edilen Fuar standımız Kazak turistler tarafından oldukça ilgi gördü. Kendilerini Türkiye'de evlerinde gibi rahat ve huzurlu hissettiklerini belirten kazakların az da olsa Türkçe konuştukları gözlendi. Diğer turistlere oranla Türkiye'de kalış süreleri daha uzun olan ve kaliteli tesislerde konaklamayı tercih eden Kazak turistler için Türkiye popüler ve moda bir ülke.