KAYA – RIU STRATEJİK YATIRIM ORTAKLIĞI

Avrupa'nın en büyük otelcilik ve turizm gruplarından RIU ile Kaya Hotels & Resorts stratejik ortaklık çerçevesi içinde bir işbirliğine girdi

TURİZMİN SESİ


Dünya Turizm devi TUI'nin %49 hissesine sahip bulunduğu, dünyanın 16 ayrı destinasyonunda 100'ün üzerinde tesisin sahibi olan RIU Hotels & Resorts 10 yıllık bir pazar araştırmasından sonra Kaya Hotels & Resorts ile Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini kapsayan, stratejik ve yatırım ortaklığı anlaşması imzaladı.

Bu anlaşmaya göre
1. Adım olarak 2010 yazından itibaren Antalya' da bulunan 5 yıldızlı Kaya Belek ve Select Otelleri RIU KAYA markası altında faaliyet gösterecektir.

2. Adım; Turkiyede ve Kuzey Kıbrıs'ta RIU KAYA markası adi altında yatırım ortaklığı yapılacak ve yeni tesisler satın alma ve/veya isletme yoluyla zincire ilave edilecektir.

3. Adım; Dünyanın çeşitli destinasyonlarında RIU KAYA markasıyla yatırım ortaklığı ile büyüme stratejisi izlenecek.

RIU Hotels & Resorts; gerçekten de uzun ve titiz araştırmalardan sonra Türkiye' de Kaya Hotels & Resorts Grubunu kendine Otel projeleri için partner olarak tercih etmiştir. Kaya Grubu bilgi ve know-how ıyla, RIU standartlarını tam anlamıyla karşılamakta ve RIU Otelleri portföyünde sorunsuz bir şeklide yer alabilecek kapasitededir.

RIU KAYA adı altında hizmete girecek ilk RIU Oteli Antalya Belek te 2010 yaz sezonundan itibaren faaliyetlerine başlayacaktır. Daha önce Kaya Belek Otel adı altında faaliyet gösteren tesis 506 odası ile 2010 yaz sezonundan itibaren RIU Kaya Belek Otel olarak işletilecektir. Yine 346 odalı Kaya Select, RIU Clubhotel Kaya Select olarak hizmet verecektir. Her iki tesiste 2010 yazından itibaren “ Rıu Her şey dahil “ konseptinde isletilecektir.

Türkiye master franchising'i Kaya Hotels & Resorts'te olan RIU Grubunun Türkiye yönetimi ve büyüme stratejisi yine Kaya Grup'ta olacaktır. Kaya bünyesinde oluşturulacak pazar araştırma ve yatırım grubu Türkiye çapında gruba katılacak gerek münferit gerekse zincir otellerle temaslarda bulunacaktır. İlk 8 yıllık hedef en az 10 yeni tesisin gruba katılmasıdır.

Ekim ayının 2. haftası yapılacak imza töreniyle ortaklıkla ilgili ayrıntılı açıklamalar yapılacaktır.

RIU Kimdir?
Uluslarası Oteller zinciri olan RIU;1953 yılında Mayorko' da küçük bir aile işletmesi olarak RIU ailesi tarafından kurulmuştur ve bugün 3. nesil tarafından devam ettirilmektedir. Oteller zinciri tatil otelciliği şeklinde olup; RIU Club Hotels, RIU All Inclusive Hotels, RIU Palace ve RIU Grand Palace otel konseptleri ve Golf by RIU, Wellness by RİU konseptleri mevcuttur. Otellerin % 50' si “ RIU her şey dahil “ konseptinde işletilmektedir. Sadece 12 ülkede 70 ayrı golf kulübü ile anlaşması bulunmaktadır. RIU Hotels & Resorts 16 ülkede, 100 den fazla Otelinde, 20.000 çalışanı ile yıllık 2.7 milyon misafirine içtenlikle hizmet etmektedir. RIU, uluslar arası arenada yer alan 28 otel zincirinden birisidir. RIU; Karabik bölgesinde önemli bir yere sahip olup; Kanarya adalarında da pazarın lideridir. Ayrıca Oda kapasitesi ve ciro olarak İspanya' nın 3. büyük şirketidir.

KAYA Kimdir?
Faaliyetlerine 1974 yılında bir inşaat firması olarak başlayan Kaya Holding, Turizm sektörüne ilk adımını 1988 yılında Antalya da Kaya Side oteliyle atmıştır. Türk turizm sektörünün öncülerinden olan Kaya Hotels & Resorts bugün Türkiye ve KKTC'de 7 otel ve 7.500 yatak kapasitesiyle hizmet vermektedir. Yatak kapasitesi bakımından Türkiye'nin en büyük otel zincirlerinden biri olmakla beraber portföyünde bulunan tüm tesislerin ayni zamanda da mülk sahibidir. Toplam 2.500 kişiye istihdam sağlayan grup Turizm dışında inşaat, enerji ve su sektöründe de faaliyet göstermektedir.