Katar 2018/19 Gemi Turları Sezonunu Boudicca Yolcu Gemisi’nin Gelişi ile Açıyor

Katar 2018 /19 sezonuna ilk kez bu yıl düzenlenecek mega gemi tarifeleri ile başlamayı hedefliyor

TURİZMİN SESİ


Doha Limanı’na geçen hafta Boudicca yolcu gemisinin gelişi ile birlikte  Katar’da 2018/19 gemi seyahati sezonu açılmış oldu. 2019 yılının Nisan ayına dek devam edecek olan sezon boyunca Katar’a bir önceki sezona göre yaklaşık iki katı yolcu gemisi gelmesi bekleniyor. Sezon boyunca Doha Limanı’na gelmesi planlanan toplam 43 yolcu gemisinin 10’u bu yıl Doha’ya ilk seyahatini gerçekleştirecek. Gelişi beklenen 43 geminin büyük bir çoğunluğunun mega gemi olduğu ve bu sezon Katar limanlarına gelecek cruise turist sayısının bir önceki yıla göre üç katı artış göstererek toplam 140,000 olması hedefleniyor. Ayrıca, Katar bu yıl ilk kez iki mega gemiyi Doha Limanı’nda aynı anda ağırlayarak bir ilke imza atıyor.

Katar Turizm Otoritesi Başkanı konu ile ilgili olarak şunları ifade etti:  “Katar Cruise Turizmi tahmin etmediğimiz bir hızla gelişiyor. Bu sezon geçen sezonlara göre bir çok açıdan bir ilki yaşayacağımız bir dönem olacak. Yerel iş birlikçilerimizin cruise turizmi için ürün ve servislerini geliştirmeleri adına gösterdikleri çaba takdir edilecek durumda. Bu iş birlikçilerimiz bizim uluslararası iş birliği içerisinde olduğumuz acentalarla birlikte çalışabilecek yetideler. Ülkemizin sunduğu sıcak kış döneminin cruise turistleri için bir ayrıcalık yaşatacağını düşünüyoruz ve bu sezon Katar limanlarına gelecek turist sayısında önceki sezonlara oranla fark edilir bir artış olmasını bekliyoruz. Katar’ın sunduğu otantik ve unutulmaz seyahat deneyimini cruise turizmi ile pekiştirmeyi hedefliyoruz."

 Katar Turizm Otoritesi ve Katar’ın ana ulaşım tedarikçisi Mowasalat arasında imzalanan bir sözleşme ile turistik ulaşım servislerini arttıran Katar; cruise seyahati ile ülkelerine gelecek turistlere güvenilir, yeterli ve memnuniyet verici servis vermeyi hedefliyor.  Katar’da cruise terminallerinin kapasitesini, alt yapısını ve operasyonlarını doğru hizmet koşulları çerçevesinde geliştirmek adına çalışmalarına devam eden Katar Turizm Otoritesi cruise turizmi için sürdürülebilir bir büyüme hedefliyor. 2019/20  sezonunda 200,000 cruise turisti hedefleyen Katar Doha Limanı’nı dönüş limanı olarak geliştirmek adına da çalışmalarına devam ediyor.

 Katar Turizm Otoritesi’nin Alman Cruise devi Aida Cruises ve İtalyan Cruise devi Italian Costa Cruises ile imzalamış olduğu iş birliği çerçevesinde her iki tur operatörü şirket  kış döneminde kendi ülkelerinden seyahat edecek turistlere promosyon paketleri ile Doha seyahat turları düzenleyecek.  Doha limanına ilk seyahatlarini gerçekleştirecek AIDAprima and Costa Mediterranea gemileri Doha için hedeflenen cruise turist sayısının büyük bir kısmını Doha’ya getirmiş olacaklar.