KASTAMONU UĞURLU KONAĞI'NA KAVUŞTU

Kastamonu Şeyh Şabanı-Veli Caddesi üzerinde restorasyondan geçirilerek harika bir görünüm sergileyen Uğurlu Konaklarının açılışı yapılarak hizmete girdi

Bora ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


Uğurlu Konaklarının açılışı Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve diğer katılımcılarla birlikte gerçekleştirilerek hizmete girdi.. Kastamonu Konak İşletmeleri'nin sahibi Gülsen Kırbaş'ın Toprakçılar Konakları'nın ardından Kastamonu turizmine armağan ettiği ikinci otel ve restoran olan Uğurlu Konakları'nın açılışını yaptı.

Hisarardı Mahallesi'nde yaklaşık 150 yıllık bir geçmişe sahip olan Uğurlu Konakları'nın açılışına Vali Mustafa Kara, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) başkanı Başaran Ulusoy, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Bahri Gökçebay, İstanbul ve Ankara'dan ilimize gelen seyahat acentelerinin yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise açılışta yaptığı konuşmada, “1950'li yıllardan sonra biz mimar ve mühendislere karşı savaşıyoruz. 15 katlı binalar var. Bin yataklı otel yapmakla burayı hayata geçirmek arasında fark yoktur. Bence burası daha önemlidir. Artık butik hizmetlerine, kültür turlarına ağırlık veren yasayış tarzına geçiyoruz. Kastamonu'nun mevcut kalmış değerlerini canlandırmada arkadaşlarımızın gayretlerine destek olanlara teşekkür ediyorum. İnşallah burası adı gibi uğurlu gelir” dedi.

Özel Uğurlu Hastanesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Atıf Uğurlu'nun ailesine ait olan konağı satın alarak restoresini gerçekleştiren Gülsen Kırbaş, ilimizin konak turizmine böylece büyük bir katkı daha sağlamış oldu.

Gülsen Kırbaş, Kastamonu'da konak turizminin giderek canlandığını ve kendilerinin başlatmış olduğu bu hareketin başka kişiler tarafından da sürdürüleceğine inandığını söyledi. Uğurlu Konakları'nın açılışında kendisinin ve kardeşlerinin bu konakta doğup büyüdüğünü ifade eden Atıf Uğurlu ise “1995 yılında Çekül Vakfı ile başlattığımız koruma kültürünün geldiği bu aşamayı gördükten sonra ailemizin 200 yıllık geçmişi bulunan benim ve kardeşlerimin doğup büyüdüğü konağı Kastamonu turizmine kazandıran arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu koruma kültürünün Kastamonu'da bu noktaya gelmesinde birçok kişinin emeği var. Bu konuda emek ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Mustafa Kara ise yaptığı konuşmada Gülsen Kırbaş'dan övgüyle bahsetti. Vali Kara, “İlk açılışını yaptığımız Toprakçıklar Konağı Kastamonu'daki ilk otel ve restaurant görünümündeydi. İlki başarmıştınız şimdi devamını getiriyorsunuz. Dolayısıyla Kastamonu'da kültürel turizme verilen önemi somut göstergelerinden biri oldunuz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından davetliler canlı müzik eşliğinde konağı gezdi.

Uğurlu Konakları bundan böyle Kastamonu Konak İşletmeleri'nin merkezi olarak faaliyet gösterecek. Toprakçılar Konakları ise Uğurlu Konakları'nın şubesi görünümünde olacak. 25 odası bulunan Uğurlu Konakları'nda 55 yatak kapasitesi bulunuyor. Yine 55 kişilik kahvaltı salonu, 300 kişi kapasiteli yazlık bahçe restoran bulunuyor.25 Oda 60 Yatak kapasiteli olmasına rağmen işletmecisi tarafından modern bir şekilde dizayn edilen konakların Kastamonu Turizmine büyük yararlar sağlayacak.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay,Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, ,

Kurşunlu Han genel müdürü,İlknur Ayhan ve Ali Güler

Gülsen Kırbaş,Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu,Kurşunmlu Han sahibi Kemal Çiçek, Eski Küre belediye Başkanı Ve Ecevit konağının sahi,bi Engin Ayrancı,Güler osmanlı Mutfağı Ali Güler ve Doc Dr Dursun Kırbaş

 

Uğurlu Konağı sahibi Gülsen Kırbaş ve Doc Dr Dursun Kırbaş

Kurşunmlu Han sahibi Kemal Çiçek, Eski Küre belediye Başkanı Ve Ecevit konağının sahi,bi Engin Ayrancı ve Güler osmanlı Mutfağı Ali Güler

Uğurlu Konağı sahibi Gülsen Kırbaş'a Türsab Başkanı Başaran Ulusoy Herkes gökdelen çıkarken sizler burda konak restore ettirip turizme kazandırdınız bu konak size uğurlu olsun devamı gelsin dedi.