Kastamonu mutfağının gastronomi turizminin yükselen yıldızı olacak

Mutfak kültürünün zenginliğine rağmen henüz keşfedilmemiş bir gastronomi destinasyonu olan Kastamonu son günlerde gastronomi turizminde “Ben de varım!” diyor

TURİZMİN SESİ


İstanbul Pera Palace’da Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Kastamonu Belediye Başkanı Dr. Galip Vidinlioğlu, DMKİ üyeleri ve Kastamonulu iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Kastamonu mutfağının gastronomi turizminin yükselen yıldızı olmasını sağlayacak projeler masaya yatırılarak yol haritası çizildi.Kastamonu’nun doğal, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkıp tanıtarak ilin sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunmak üzere kurulmuş olan Dünya Mirası Kastamonu İnsiyatifi (DMKİ) önderliğinde gerçekleştirilen toplantıda Kastamonu mutfağının gastronomi turizminin yükselen yıldızı olmasını sağlayacak projeler konuşuldu. Toplantıya Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Kastamonu Belediye Başkanı Dr.Galip Vidinlioğlu, DMKİ üyeleri ve Kastamonulu iş insanları katıldı. 

Toplantıda Vali Karadeniz’e ve Belediye Başkanı Vidinlioğlu’na Kastamonu’nun gastronomi turizminde markalaşması ve bu alanda kente katma değer yaratacak projelerle ilgili yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verildi. Verilen bilgilerin ardından yapılan değerlendirmede planlanan tüm faaliyetlerin en etkili şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmesinin önemi vurgulandı. Ayrıca Kastamonu’nun geleneksel tatlarını tüm Türkiye’ye hatta tüm dünyaya tanıtacak faaliyetlerin kentin tanıtımı bakımından da çok önemli olduğu belirtildi. Görüş alışverişinde bulunulmasının ardından toplantı son buldu.