KAŞ MARİNA'DA ROTA KÜLTÜR VE SANAT

Kaş Marina; 24-26 Haziran 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen 14. Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nin ana sponsorluğunu üçüncü kez üstlendi

TURİZMİN SESİ


Kaş ilçesinin kültür ve turizminin gelişimine katkılarından ötürü Kaş MARİNA Müdürü Tuncay Özses'e Kaş Kaymakanı Selami Kapankaya tarafından teşekkür plaketi verildi. Yat tutkunlarının yeni destinasyonu ve Kaş'ın sosyal çekim merkezi KAŞ MARİNA, 14. kez sanatseverlerle buluşan uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nin ana sponsoru oldu. Mayıs ayında hizmete açılan KAŞ MARİNA sanatsever bir marina olarak; her bir sanat dalının izini taşıyan 14. Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nin ana sponsorluğunu üstlenerek bir kez daha sanata verdiği değeri ortaya koydu.

Kaş'ta dolu dolu festival coşkusu yaşandı
Ondört yılın verdiği kültürel ve sanatsal birikimle bölge turizmine katkı sağlayan festival, bu yıl da çok renkli geçti. Sunuculuğunu başarılı oyuncular Özge Özder ve Mert Yavuzcan'ın üstlendiği festival boyunca work shoplar, yarışlar, sergiler, tiyatrolar, söyleşiler, film gösterimleri yapılarak sanatın her dalı Kaş'ın sokaklarına taşındı. Bu yıl 7'incisi gerçekleşen ve Türk-Yunan dostluğunu pekiştiren Uluslararası Meis-Kaş Yüzme Yarışmasına farklı ülkelerden katılan sporcuların rekabet dolu yarışları festivale heyecan kattı. Şevval Sam, Uğur Polat, Yıldıray Şahinler, Levent Kazak gibi Kaş sevdalısı ünlü isimler Kaş halkıyla sıcacık söyleşiler yaptı. Konserlerle coşku dolu geçen festivalde etnik dillerde Livaneli şarkıları seslendiren Züleyha'nın kadife sesiyle verdiği konserin ardından Anadolu Rock türünün kurucularından olan 40 yıllık efsanevi grup “Moğollar” sahne aldı. Festival antik tiyatroda oynanan, “Tiyatro 2010 Ödülleri”nde “Yılın Yazarı” ödülü kazanan Ayşe Bayramoğlu'nun kaleme aldığı “Düğün” adlı oyunla sona erdi.

Bölgenin En İddialı Marinası
472 yat kapasiteli KAŞ MARİNA'nın kara kısmında 160 tekne kapasiteli çekek alanı da bulunmaktadır. Marinada 7 adet yüzer iskele ve 1 adet de dalgakıranın yer almakla beraber süper ve mega yatlar da dahil olmak üzere her boyda teknenin yanaşması için elverişli su derinliği ve bağlanma imkanlarına sahip. KAŞ MARİNA Akdeniz'in prestijli ve güvenilir yat limanlarından biri olmakla kalmayacak aynı zamanda 3 bin metre karelik kapalı alanında marina hizmet binaları, yat kulübü, restoranlar, spor tesisleri, mağazalarla Kaş'ın sosyal cazibe alanı olmasına da katkı sunacak. Ayrıca, KAŞ MARİNA'da bulunan helipad sayesinde yatçılar teknelerine helikopter veya Setair'in deniz uçağıyla da kolayca gelebilme olanağına sahip olacaklar.