Kars’ta Turizm Haftası Kutlamaları

15–22 Nisan Tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl 33.’sü düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri devam ediyor

TURİZMİN SESİ

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında eski Vali Konağı’nda “Kars ve İlçeleri Düz Dokumaları Fotoğraf ve Çizim Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi.Serginin açılışı, Valimiz Sayın Mehmet Ufuk Erden ve Eşi Sayın Yeşim Erden tarafından yapıldı. Sergiyi dolaşan Valimiz ve eşi yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.Etkinlikler daha sonra, Namık Kemal Evi Toplum Merkezi’nde devam etti. Namık Kemal Evi Toplum Merkezi’ndeki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 
 
Programa  Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi yanı sıra il protokolü ile turizm sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.Açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, “Turizm, insanların gezmek, görmek, eğlenmek ve bilgilenmek amacıyla bulunduğu yerden başka bir memlekete seyahatte bulunma faaliyeti olarak tanımlanır. Ülkemizin binlerce yıllık tarihi geçmişi, etrafının denizlerle kaplı olması, Asya-Avrupa kıtalarının buluşma noktasında bulunması ve dünyaya rahat ulaşım sahip olması ile bünyesinde barındırdığı farklı iklim ve bitki örtüleriyle dünyanın önemli turizm potansiyellerinden olduğunun farkındayız. İlimiz de Sarıkamış Şehitliği ve kayak tesisleriyle, Ani Ören yerimizle, Kars merkezindeki Baltık tarzı mimarisiyle, Çıldır Gölü, Kuyucuk Kuş Cenneti ile yeterli bir turizm potansiyeline sahiptir. Saydığım bütün çaba emek ve parasal desteğin hizmet sektörüyle güçlendirilmesi gerekmektedir. Burada halkımız, müteşebbislerimizin, esnaflarımızın, okullarımızın katkılarını çok önemsiyoruz. Çünkü saydığım kesimlerin katkısını almadan gerçek bir başarıya ulaşamayız. İlimizin “Markalaşma” sürecinde emin adımlarla ilerlediğini yaptığımız ve yapacağımız etkinliklerle hep birlikte göreceğimize inanıyorum.” dedi.
 
Vali Mehmet Ufuk Erden de yaptığı konuşmada, “Kars olarak 15 marka kent adayı arasında olmak bizi çok mutlu etmekte. Marka kent olmanın içi doldurulmalıdır. Kars bu yıl turizmde de payını fazlasıyla alacaktır. Turizm alanında çalışmak her işte olduğu gibi bir emek, gönül işidir. Bu anlamda çalışan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.Programda Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi müzik dinletisinin ardından yarışmalara geçildi. Yarışma da Kars Otel, Çam-Kar Otel, Karabağ Otel, Arkar Anıhan Otel, Sim-Er Otel çalışanları ve Kars Meslek Yüksek Okulu Turizm bölümü öğrencileri servis, kokteyl, İngilizce konuşma, yöresel yemek dallarında yarıştı.