KARDEŞ ŞEHİR ÖĞRENCİLERİ KEMER'DE

Kardeş şehirlerde eğitim ve kültürel ilişkilerin yeri çok büyük Almanya'dan gelen öğrencilerimiz ile Merkez İlköğretim okulunda okuyan öğrencilerimiz bir araya gelecek, birbirlerini yakından tanıma fırsatı bulacak ve Kemer'i gezecekler

TURİZMİN SESİ


Her yıl olduğu gibi yine bu yılda Kemer'e gelen Schwabach Kardeş şehir okulu Johannes- Kern Schule 9.sınıf öğrencileri sınıf öğretmenleri Heike Kochannek, Maria Ullermann, Armin Hüclle, Lysett Fuchs, Georg Pfand ile birlikte grup Rehberi Gül Pfand ile beraber Kemer ziyaretlerine başladılar. Sırası ile Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü ziyaret eden kardeş şehir öğrenci ve öğretmenleri sonrasında Kemer Kaymakamı Seddar Yavuz ve ardından da Kardeş okul Kemer Merkez İlköğretim okulunda öğrenci arkadaşları ile bir araya geldiler. Heyette altı öğretmen ve 32 öğrenci bulunuyor.


Başkan Mustafa Gül'e ziyaret.
Kemer'de olmaktan ve her yıl kültürel anlamda bu ziyaretleri gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti dile getiren grup Rehberi Gül Pfand, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'e teşekkür ederken,“ Bizleri Kemer'de çok iyi ağırlıyorsunuz. Bu misafirperverliğinize candan teşekkür ediyoruz. Sizlerin de büyük destekleri ile Almanya'daki öğrencilerimiz ile Türk öğrencilerimizi birbirleri ile kaynaştırıyoruz.

Ağaç yaşken eğilir diyoruz. Bu yüzden eğitimin önemi ortada. Bu dostlukları okullardan başlatırsak, gelecekte bu kardeşliğin çok sağlam temelleri olur. Her yıl bir sınıf olarak geliyorduk bu yıl iki sınıf birden Kemer'e geldik. ” dedi. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise yaptığı açıklamada, “ Kardeş şehrimiz Schwabacah'ın bizim için çok özel bir yeri var. Schwabach'la kardeş şehir olurken ve imzaları atarken asla bir çıkar ilişkisi ile bu imzaları atmadık. Burada eski Scwabach Belediye Başkanı Hartvig Reiman'a saygılarımı yolluyorum.

Çünkü bu ilişkilerde O'nun büyük katkılarını gördük. Kardeş şehirlerde eğitim ve kültürel ilişkilerin yeri çok büyük. Bugünde bu ziyaret ile Almanya'dan gelen öğrencilerimiz ile Merkez İlköğretim okulunda okuyan öğrencilerimiz bir araya gelecek, birbirlerini yakından tanıma fırsatı bulacak ve Kemer'i gezecekler. 10 yıllık aradan sonra tekrar Belediye Başkanı oldum. İnşallah bu ziyaretlerin arkasından bizlerde sizleri ziyaret edeceğiz. Bu arada Kemer'de bir ayin yeri yapma projemiz var. Gelen yabancı konularımızın isteği var bu konuda. Bunu dikkate alıyoruz. İnşallah gelecek yıl sizler geldiğinizde ayininizi burada yapacaksınız. Bunun müjdesini de buradan vermek istiyorum.” Dedi.


Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer'li Seramik sanatçısı Nagihan Elibol Ertuna tarafından yapılmış olan Kemer'i anlatan minyatür rölyef plaketini gelen konuk öğretmenlere hediye etti. Başkan Mustafa Gül ayrıca, Kemer-Schwabach Dostluğunu simgeleyen ve üzerinde Kemer Belediyesi ve Schwbacah Belediyesinin kardeş şehir logosu ile Schwabach Kardeş şehir okulu Johannes- Kern Schule ve Merkez İlköğretim okulunun logosunun bulunduğu tişörtleri de öğrencilere hediye etti. Scwabach'dan gelen öğretmenler ise Altın şehri olan Schwabach'ın altın varaklı bir tablosunu Başkan Gül'e sundular.
Kaymakam Seddar Yavuz'u ziyaret ettiler.


Kemer'e gelen Schwabach Kardeş şehir okulu Johannes- Kern Schule 9.sınıf öğrencileri sınıf öğretmenleri ve grup Rehberi Gül Pfand ile birlikte Belediye ziyareti sonrası Kemer Kaymakamı Seddar Yavuz'u u makamında ziyaret etti. Kaymakam Yavuz kardeş şehirden gelen öğrencileri Kemer'de görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Kemer hakkında bilgiler verdi.

Yavuz, “ Daha önce Shwabacah'a geldim. Hepiniz bildiği gibi çok uzun süredir dostluk temelinde gelişen bir ilişkimiz var. Türkiye hem Asya hem Avrupa'da, İslam dünyasında laik ve demokratik tek ülkedir. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendisini Avrupa içinde değerlendirmektedir. Bu anlamda Türkiye Avrupa Birliği için görüşmelerini sürdürmektedir.

 Hepinizin bildiği gibi Türkiye'nin en önemli turizm kenti Antalya. 2008 yılında Türkiye'ye toplam 27 milyon Turist geldi. 9 Milyon turist de Antalya'ya geldi. Bu rakamın 2 milyonu ise Kemer'e gelen turist sayısıdır. Ve 900 bin Alman vatandaşı da Kemer'de tatil yaptı.

Hepinizin gördüğü gibi gerek mavisi, gerek yeşili ile belki de iddia olacak ama Türkiye'nin en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Kemer'in Schwabacah'ın kardeşliğini canı gönülden desteklediğimi belirtmek istiyorum. Kardeş şehir ilişkilerinin de her alanda, daha yoğun gelişmesini diliyorum. Kemer'de geçireceğiniz günlerin hafızalarda güzel kalması umuduyla iyi tatiller diliyorum.” Dedi.


Komite Rehberi Gül Pfand ise burada yaptığı açıklamada," Ziyaretlerimiz ile Öğrencilerimiz kardeş şehrimiz Kemer'i tanıdıkları için çok mutlu oldular. Gösterilen ilgi karşısında da çok şaşırdılar.

Türk misafirperverliğini onlara en iyi şekilde gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum.." Dedi. Kardeş okul Merkez İlköğretim okulunu ziyaret ettiler.
Gelen kardeş okul heyeti ayrıca programları doğrultusunda Kemer Merkez İlköğretim okulu nu da ziyaret etti. Bir süre sınıflara da giren Alman öğrenciler, dersi de birlikte izlediler. Kemer Merkez İlköğretim Okulu Müdürü Nalan Karakaş eşliğinde okulu gezen konuk kardeş Şehir Johannes- Kern Schule okulu öğrencileri, Kemer merkez İlköğretim öğrencilerini kendi okullarına da davet ettiler. Schwabach Kardeş Şehir Okulu Johannes- Kern Schule adına Merkez İköğretim Okulu Müdürü Nalan Karakaşa' a bir tablo hediye ederken, Karakaş da geçen yılki ziyaretlerinden oluşan ve okulda hazırladıkları bir dergi ile çiçek sundu.