‘KARBON AYAK İZİ ORMANI’ AÇILDI

Fest Travel desteğiyle başlattığı kampanya sonucunda; Türkiye'de ilk kez Karbon ayak izlerimizi silmek için ağaç dikimini gerçekleştirdi

TURİZMİN SESİ


Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Karbonunu telafi et fikrinden yola çıkan Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı , Türkiye'nin tanınmış turizm firması Fest Travel desteğiyle başlattığı kampanya sonucunda; Türkiye'de ilk kez Karbon ayak izlerimizi silmek için  ağaç dikimini  gerçekleştirdi.Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı'na tahsis edilen ormana, kültür turizmi gezginlerinin aldığı mesafeye göre, çeşitli sayılarda fidan dikimine başlandı. 4.000 fidanın dikileceği KAİ Ormanı’nın açılış töreni geride bıraktığımız Cumartesi günü İzmit’te gerçekleşti. Törene çok sayıda seyahatsever ve Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı üyesi katılırken alana servi ve çam fidanları dikildi.Açılışta  Fest Travel Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Pekin; “karbon salınımını azaltmak için alınabilecek en basit öneri ağaç dikmek. Fest Travel olarak dünyayı gezerken ardımızda bıraktığımız karbon ayak izlerimizi silebilmek için yola çıktık. İlk planda 2012 yılı başından bu yana yurtdışı gezilerine katılan gezginler için 4000 fidan dikilecek, “ dedi.

Fest Travel’ın organizasyonu ile açılış töreni sonrasında Doğa Gezisi yapıldı. Yuvacık Parkı Barajı, Aytepe, Beşkayalar Tabiat Parkı ve Soğuksu Vadisi gezildi.Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’na tahsis edilen “KBGV KAİ Ormanı”na her gezgin adına yakın mesafeler (Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Batı Asya), orta mesafeler (Doğu Asya, Güney Afrika) ve uzak mesafeler (Amerika, Avustralya kıtaları) için karbon metrelerin gerektirdiği fidanları diktiriyor.Küresel ısınmanın başlıca nedenlerinden birinin sera gazları olduğu; Sera gazlarının içinde de en zararlısının karbondioksit, günlük hayattaki pek çok faaliyetimizin karbondioksit üretimine neden oluyor belirtilirken. seyahat için taşıt kullanımıyla oluşan karbondioksit salınımına dikkatlerin çekildiği açıklandı.