KARADENİZİN POTANSİYELİ CEZBEDECEK

Karadeniz Dağlarının zirvelerinden geçecek sahile paralel 1.000 Km'lik bir yol ağı ile ulaşılabilecek kayak merkezleri, yaylalar, tarihi ve kültürel değerlerle doğaseverler için kıyı turizmi yanında sunulacak

TURİZMİN SESİ


Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği(ATİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu İkinci Başkanı Sn seçim Aydın TUROFED adına Trabzon'da 7 gün 24 saat tatil imkânları olan ülkemizin değerli bir köşesinin tüm yönleri ile değerlendirilmesini ve yeni turizm seçenekleri sunulmasını amaçlayan geniş kapsamlı bir çalışmaya katılıyor Seçim Aydın`ın değerli yazısını okurlarımız ile paylaşıyoruz.

Köşemizin değerli okurları; siz bu yazıyı okuduğunuz sıralarda Trabzon'da 7 gün 24 saat tatil imkânları olan ülkemizin değerli bir köşesinin tüm yönleri ile değerlendirilmesini ve sizlere yeni turizm seçenekleri sunulmasını amaçlayan geniş kapsamlı bir çalışmaya TÜROFED adına katılıyor olacağım.

Doğu Karadeniz Bölgemizde yer alan Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Rize illerimizi kapsayan Doğu Karadeniz Turizm Master Planı'nın tanıtıldığı bu çalışmada önerilen turizm imkânları yörenin ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır.

Bu çalışma Devlet Bakanı Sayın Faruk N.ÖZAK ile Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul GÜNAY'IN destekleri ile başlatıldı; 4 Bakan, 28 yöre milletvekili, 89 Vali ve Belediye Başkanı, TÜROFED, TÜRSAB ve 170 kuruluşun katılımı ile görüşülecek. Doğu Karadeniz Master Planı koruyucular ve değer kazandırıcılar arasında kurulacak dengenin ve doğal güzelliklerine rağmen geçim zorluğundan dolayı Türkiye`nin en çok göç veren bu bölgesini turizm sayesinde kendine yeten bir yöre haline getirmeyi amaçlayan bir ivmenin izlerini taşımaktadır.

Plan, Karadeniz Dağlarının zirvelerinden geçecek sahile paralel 1.000 Km'lik bir yol ağı ile ulaşılabilecek kayak merkezleri, yaylalar, tarihi ve kültürel değerlerle doğaseverler için kıyı turizmi yanında sunulacak yenilikler; Yöre halkına da tarımsal üretimlerini değerlendirebilecekleri imkânlar içermektedir. Bu toplantıda son şeklini alacak 6 -15 yıl içersinde 53.000 ilave yatak; 13.000 doğrudan, 68.000 dolaylı istihdam; 6,5 milyon geceleme öngören hedeflerin hayata geçirilmesi için gerekli desteğin verilmesini, bu sektörün mensupları olarak sizlere hizmet üretebilmek için beklemekteyiz.

Doğu Karadeniz'de tatil yapmak ve özellikle de yaz aylarına rastlayan Ramazan günlerini yaylalarda geçirmeyi düşünenler, yöreye çeşitli zengin imkânları kapsayan turlar yanında, Samsun ve Trabzon Havaalanlarından günlük uçuşlarla da ulaşabilirler. Yeri gelmişken Okurlarımıza turlarını TÜRSAB üyesi acentelerinden almalarını bir kez daha hatırlatmak isterim.

TAV Anadolu Havaalanından Trabzon'a uçmadan önce hafta içinde kaybettiğimiz değerli bilim adamı Sayın Prof. Dr. İhsan DOĞRAMACI'yı Türk turizmine verdiği hizmetler nedeniyle bir kez daha rahmetle andım. Başımız sağ olsun. Öncülüğünde kazandığımız Türkiye'nin Ankara'dan dünyaya açılan kapısı olarak tanımlayabileceğimiz dünya çapında ödüllere sahip Havaalanımız, turizm okulları ve turizm işletmeleri ile tüm alanlarda olduğu gibi Türk turizm camiasında da Eserleri durduğu sürece adı da yaşayacak, saygı ile anılacak.

Ankara'da Trabzon ilimizin sona eren tanıtım etkinliğinin ardından Rize ilimiz de AKM de 4-7 Mart'tan itibaren etkinlik düzenleyecek.

NİSAN ayı içinde İzmir'in öncülüğünde EGEM Günleri planlanıyor. Ankara'da turizm fuarlarının önemini ortaya koyan çabaları için, pek çoğuna ANADOLUJET'in günlük uçuşları ile ulaşabileceğiniz illerimize, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği, ATİD olarak teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz. Okurlarımıza da yörelerimizdeki pek çok lezzeti ve kültürel değerleri önceden tanıma imkânı bulabileceğimiz bu etkinliklerden yararlanılmasını öneriyorum.

Karadeniz ve ülkemizin tüm güzellikleri bizleri bekliyor.


Seçim AYDIN
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) İkinci Başkanı
Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı