KARADENİZ'DE PETROL ARAYACAK

Sodexo, dünyanın en modern petrol araştırma gemisi Deep Water Champion'un 200 çalışanına Karadeniz'in kilometrelerce açığında yemekten temizliğe her türlü hizmeti verecek.

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


Hizmet sektörünün lider firması Sodexo, Karadeniz'de petrol araştırma faaliyetlerini yürütecek olan dev gemi Deepwater Champion'da yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik tüm destek hizmetlerini vermeye başladı. Daha önce Karadeniz'de petrol arayan Leiv Eiriksson adlı derin deniz petrol arama platformuna da hizmet verdiklerini söyleyen Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü Eşref Hamamcıoğlu, Deepwater Champion, hizmetini yeni tamamladığımız platform olan Leiv Eiriksson'dan daha büyük bir gemi. Güney Kore'deki devasa tersanelerde inşa edilen Deepwater Champion, en son teknolojiye sahip ve ilk defa Karadeniz'de kullanılacak” dedi.

Türkiye'nin dünya enerji pazarında büyük üreticilerle yoğun talebi olan tüketiciler arasında köprü konumuyla kritik öneme sahip olduğunu ve sektörün büyüme potansiyeli sunduğunu belirten Hamamcıoğlu, Karadeniz'de gelecek hafta petrol arama faaliyetlerine başlayacak olan Deepwater Champion'a sondaj platformunda çalışacak 200 personelin tüm hizmetlerini Sodexo'nun uzman ekibi tarafından karşılanacağını ifade etti. Kore'nin Ulsan kentindeki tersanede inşa edilen Deepwater Champion'u ilk aşamasından beri takip ettiklerini ve görüşmelerin olumlu neticelenmesi sonucu hizmet yelpazesinin oluştuğunu da sözlerine ekledi.

KARADENİZ'DE PETROL ARAYACAK
Hamamcıoğlu, “Deepwater Champion, su derinliği 3 bin 600 metre olan derin denizlerde, yaklaşık 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapma yeteneğine sahip bulunuyor. Gemi altıncı nesil bir sondaj gemisi olarak ifade ediliyor. 229 metre uzunluğunda, 36 metre genişliğindeki Deepwater Champion petrol platform gemisinin, köprülerin altından kolayca geçebilmesi içi kuleleri Bandırma Limanı'nda gece gündüz süren hummalı bir çalışmanın ardından söküldü”

Deepwater Champion platformu ve firmasının hizmet faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Eşref Hamamcıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Deepwater Champion İstanbul Boğazı'ndan geçtikten sonra Karadeniz'e geçiş yapacak. Sodexo Türkiye olarak gemi geldikten sonra Bandırma'da daha önceki hizmet yüklenicisi Sodexo Kore'den devir teslim işlemleri yapıldı, Sodexo Türkiye ekibi işbaşı yaptı ve ilk malzeme sevkiyatı bu noktada oldu. Bandırma'dan sonra gemi Samsun'a hareket edecek ve 1 aylık bir sürenin sonunda petrol arama faaliyetleri için Samsun açıklarında belirlenen arama sahasına hareket edecek” dedi.

Karadeniz açıklarında çalışan personelin yaşam koşullarının zorluğuna dikkat çeken Hamamcıoğlu: “ Karadeniz'in hırçın dalgaları ve kuvvetli rüzgarın şartları daha da zorlaştırdığı izole bir ortamda en iyi hizmeti sunmak için mücadele vereceğiz. Yurtdışında BOSIET - Basic Offshore Safety Induction & Emergency Training ve HUET - Helicopter Safety and Escape Training eğitimi alan Sodexo Türkiye ekibi, daha önceki açık deniz petrol arama platformu deneyimlerinin de katkısıyla, Deepwater Champion üzerinde yaşam kalitesini artıracak tüm hizmetleri yürütecek. Farklı damak zevklerine sahip insanları mutlu edecek yemek servisi, tüm alanların temizliği, çamaşırhane hizmeti, kamaralarına çekilen tüm personel için eksiksiz housekeeping hizmeti, günlük ihtiyaçlara yönelik marketin işletilmesi gibi pek çok alanda sorumluluk üstleneceğiz. Bu hizmetlerin insanlar için değeri ve anlamı, denizin ortasında çok daha büyük oluyor. Pek çok riski aynı ayda barındıran, yoğun ve stresli bir ortamda çalışan insanları hizmetlerimizle mutlu etmek en büyük amacımız ”
Platformda çalışacak 21 Sodexo personelinin zorlu eğitimi hakkında Eşref Hamamcıoğlu şu açıklamaları yaptı: “Platforma karadan insan nakli helikopterle yapılmakta. Bu yüzden özellikle zorlu hava koşullarında helikoptere binmek, helikopterden inmek nasıl olacak? Risk oluşturabilecek bir durum yaşanırsa nasıl tedbir alınacak, yangın alarmı verilirse yapılması gerekenler nedir? Hatta çok sert rüzgarda dengeli yürümek ve başkalarını da riskli duruma sokmamak için dahi özel eğitim var. Helikopter yolculuğunun birebir simülasyonu da yapılıyor. Hazırlanan özel kabine binildikten sonra kemerler bağlanılıyor, sonra kabin havuza indiriliyor ve kabin ters çevriliyor. Kabinden nasıl çıkılacak? Siz başaramazsanız uzman dalgıçlar size yardımcı olarak havuzdan çıkarıyor ancak sadece başarılı olup sertifika alanlar platforma girebilme hakkına sahip oluyor.” Eşref Hamamcıoğlu, platformda uluslararası bir çalışma ortamı olduğunu vurgulayarak, “Pek çok farklı ulustan insanla karşılaşıyorsunuz, iletişim kurabilmek için yabancı dil bilgisi dışında, onların tercih ve beğenilerini de izlemek gerekiyor. Kilometrelerce açıkta çalışan bu insanların yaşam kalitesi bizim vereceğimiz hizmete bağlı” dedi. Hamamcıoğlu, platforma ürün tedarikinin ise İnebolu'da kurulan Lojistik Merkezi'nden özel gemilerle sağlandığını sözlerine ekledi.