Kapadokya gezilecek yerler

Nevşehir’de bulunan ve eski zamanlarda adı “güzel atlar ülkesi” anlamına gelen Kapadokya, Türkiye’nin tüm dünyadan turist çeken cazibe merkezlerinden biri

TURİZMİN SESİ


Peribacalarının oluşturduğu sıra dışı manzaraya eşlik eden masalsı balonlar, Kapadokya’yı benzersiz yer yüzü cennetine çevirirken gezginler için bir düş rotası haline getiriyor. Kapadokya gezilecek yerler listemize geçmeden önce Kapadokya uçak bileti bağlantısı üzerinden biletinizi en pratik şekilde alabilirsiniz.

Kapadokya’daki popüler turistik yerler

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Kapadokya’da yapılacak şeyler pek çok. En popüler adreslerle başlayalım.

Güllüdere Vadisi

Göreme ve Çavuşin arasında konumlanan Güllüdere Vadisi, peribacalarının en iyi izlendiği yürüyüş parkuruna ev sahipliği yaptığından Kapadokya’da gezilecek yerler arasında ilk sırada

Güvercinlik Vadisi

Kayalara oyulmuş yuvalarda yaşayan birbirinden güzel güvercinleri görebileceğiniz Güvercinlik Vadisi’ne gitmek kuşkusuz Kapadokya’da yapılacak şeyler arasında. Güvercinlik vadisinin 4 bin 100 metrelik şahane bir yürüyüş parkuru olduğunu da bir kenara yazın.

Aşk Vadisi                      

Aşk Vadisi’nin en önemli özelliği, bölgedeki meşhur balon turlarının en sık gerçekleştiği nokta oluşu. 4 bin 900 metrelik vadi, masalsı balon manzarasına şahit olabileceğiniz muazzam bir keşif noktası. Haliyle Kapadokya’da yapılacak en iyi şeyler arasında ön sıralarda Aşk Vadisi’nde gün batımı izlemek geliyor.

Kaymaklı Yeraltı Şehri

Yerin yaklaşık 20 metre altında bulunan ve kayalara oyulmuş bu aklın ötesindeki yeraltı şehrinin tarihi çok eski. 5000 kişi kapasiteli Kaymaklı yeraltı şehri 3000 yıllık tarihiyle zamana meydan okuyor ve Kapadokya gezilecek yerler arasına girmeyi kesinlikle hak ediyor.

Kapadokya’da mutlaka görülmesi gereken yerler

Kapadokya’da gezilecek yerler listemize iki şahane adresle, Avanos ve Ihlara Vadisi’yle devam ediyoruz.

Avanos

Bildiğiniz üzere Kızılırmak Türkiye’nin en uzun nehri. Nehrin iki tarafına kurulmuş olan güzel ilçe Avanos, adeta Nevşehir’de kültür ve sanatın merkezi. Kapadokya gezilecek yerler arasında mutlaka yerini alması gereken Avanos ilçesinde çömlekçiliğin, şarap üretiminin, halı dokumacılığının en otantik hallerini görebilirsiniz. Avanos’a gittiğinizde Zelve Vadisini, Rahipler Vadisini, Özkonak Yeraltı Şehrini ve Sahuhan Kervansarayını ziyaret etmek, Kapadokya’da yapılacak şeyler arasında öne çıkıyor.

Ihlara Vadisi

Kapadokya’nın göz kamaştıran ilçesi Ihlara Vadisi’ne gitmeden önce tüm enerjinizi kuşanmanızda fayda var, zira burada yapacak çok şey var. Ihlara Vadisini balonla gezmek Kapadokya’da yapılacak şeyler arasında, evet; ancak kiliseleri ve ilginç oyukları görmek üzere trekking yapmak da bir diğer cazip seçenek. Ihlara Vadisine giden yolda oldukça dik merdivenlerin sizi beklediğini unutmayın, ardından ise bir yeryüzü cennetiyle baş başa kalacaksınız.

Kapadokya’nın en iyi restoranları

Kapadokya’da yapılacak şeyler listenize testi kebabı yemeyi ve Avanos’ta üzüm tatmayı mutlaka eklemelisiniz. Restoranları sorarsanız bizim favorilerimiz Köy Evi Restoran, Seki Restoran ve Topdeck Cave Restoran. Topdeck Cave’de ayva tatlısının tadına bakmayı aman ihmal etmeyin!

Kapadokya’da yapılacak eğlenceli aktiviteler

Avanos’ta atlı safari, yine Avanos’ta bisiklet turu, üzüm tadımı ve bir Kapadokya klasiği olan eşsiz balon turu, Kapadokya’da yapılacak şeyler arasında en eğlenceli olanlar. Yukarıda da söz ettiğimiz gibi uzun, dik merdivenlerden Ihlara Vadisi’ne inmeyi ve ayrıca bir çömlek mabedi olan Kapadokya’da çömlekçileri gezmeyi ihmal etmeyin!

Kapadokya’da gezilecek ilginç yerler

Gelelim Kapadokya’da gezilecek diğer ilginç yerlere. Bu bölümde Zelve-Paşabağlar Örenyeri ve Çavuşin Köyü’nden söz edeceğiz.

Zelve - Paşabağlar Örenyeri

Haftanın her günü açık olan ve 08.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilen Zelve-Paşabağlar Örenyeri Avanos’a beş, Paşabağları’na yalnız bir kilometre mesafede yer alıyor. Kapadokya’nın alametifarikası peribacalarının en yoğun konumlandığı yer olan Zelve Paşabağlar Örenyeri, Kapadokya’da gezilecek yerler arasında kesinlikle tavsiye ettiklerimizden. Üç vadiden oluşan Zelve’de Hrisiyanlar için önem taşıyan Balıklı, Üzümlü ve Geyikli kiliseleri bulunuyor. Yine bölgedeki manastırlar, tüneller ve değirmenler görülmeye değer.

Çavuşin Köyü

Çavuşin Köyü Kapadokya tarihi yerleri arasında en samimi ve sıcak olanlardan biri. Yerel halkın ikâmet etmeye devam ettiği Çavuşin, Kapadokya’nın geri kalanında olduğu gibi peribacalarına, eski kilise ve yapılara ev sahipliği yapıyor. Çavuşin’e gittiğinizide Kapadokya’da gezilecek yerler arasındaki Eski Camiyi, Çavuşin Kilisesini, Vaftizci Yahya Kilisesini ve Kızılçukur Vadisini mutlaka görmelisiniz.