KALİTE ÇEMBERLERİ PAYLAŞIM KONFERANSI

Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı bu sene de Türkiye'nin öncü firmalarından sunumlarla 3 Kasım'da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde

TURİZMİN SESİ


Türkiye Kalite Derneği-KalDer Ankara Şubesi tarafından her sene düzenlenmekte olan Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı bu sene de Türkiye'nin öncü firmalarından sunumlarla 3 Kasım'da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde Türkiye'nin Öncü Kurumlarından Çalışanlar Bu Konferans'ta Ülkemizde kalite çemberi ve kaizen uygulamalarının yaygınlaştırılması, farklı sektörlerdeki başarılı uygulamaların aktarımı ve bilgi birikiminin paylaşılması amacıyla 14 yıldır KalDer tarafından Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansları düzenlenmekte. Bu çalışmalar ile fabrikalarda, hurda azaltımı, iş sağlığı ve güvenliği alanında kazalarda azalma, verimlilik artışı, enerji tasarrufu gibi çok önemli ve güzel sonuçlar elde edilmektedir.

8 Farklı Kurum, 8 Farklı Sunum
Bu sene çalışmalarını katılımcılarla paylaşacak kurumlar; Coca Cola İçecek Ankara Fabrikası, Ficosa Otomotiv, Kale Kilit, Kordsa Global Türkiye, İsdemir, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel İlköğretim Okulu, Türk Traktör ve Ziraat Makineleri ve Yünsa. Çalışmalarını gerçekleştiren ekipler bir gün boyunca sunumlarını katılımcılarla paylaşacaklar.

Kalite Çemberi ve Kaizen Ödül Finalistleri Belli Oldu
3 yıldır KalDer Ankara Şubesi tarafından verilmekte olan “Kalite Çemberi Ödülü” de Konferansta sahibini bulacak. Bu yıl ilk kez Kaizen kategorisinde de ödül verilecek. Ödülün amacı; ülkemizdeki kurum ve kuruluşlarda, problem çözme tekniklerinin kullanıldığı kuruma değer katan ekip çalışmalarının örnek teşkil etmesini sağlamak ve çalışanların kalite gelişimine katkılarını ödüllendirmek.

12 Farklı Ekip Ödül İçin Yarışıyor
Bu sene 2 si gizli olmak üzere ödül sürecine kaizen ve kalite çemberleri kategorisinde 14 başvuru oldu. Bunlardan 12'si saha ziyaretine hak kazandı. Ödül sürecine ekipleriyle başvuran kurumlar şu şekilde: Türk Traktör ve Ziraat Makineleri, Kordsa Global Türkiye, Yünsa, İsdemir, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel İlköğretim Okulu, Kale Kilit (bazı kurumlar birden fazla ekip ile başvurmuştur)
Ödüller, 3 Kasım'da gerçekleşecek Konferans kapsamındaki ödül töreninde sahibini bulacaktır. Konferansa katılım koşulları için www.kalder.org