KALEÖNÜ MAVİ BAYRAK ALIYOR

Yaklaşık bir ay önce tonlarca petrol atığının İmbat Sitesi ile Papatya Evleri arasında kalan sahil şeridimizi kirletmesi sonucu büyük bir çevre faciası yaşayan belde, Mavi Bayrak almaya hak kazandı

TURİZMİN SESİ


Uluslararası Çevre ve Eğitim Vakfı'nın (FEE) temsilcisi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından İstanbul Ramada Otel’de gerçekleştirilen toplantı sonucu  Kaleönü Sahili denize girilmesi tavsiye edilen plajlar arasında yerini aldı.Şiddetli lodos ile Aliağa yönünden gelen petrol atıkları 3 kilometrelik sahil şeridini vurdu.  İmbat sitesi ile Papatya evleri arasındaki alana yayılan petrol atıklarının kaleönü sahile ulaşmaması için İmbat Sitesi önünde çalışmalar başlatıldı. Havuçludere yanında denize doğru yapılan girinti sayesinde petrol atıklarının Kaleönü Sahiline ulaşması engellendi.
    
Petrol atıklarının temizleme çalışmaları sırasında Mavi Bayrak İzmir ve Aydın İlleri Koordinatörü Doğan Karataş bölgeyi incelemek üzere  geldi. Belediyenin mavi bayrak almak için başvurduğu Kaleönü Sahili’ni dolaşan Doğan Karataş, yaptığı inceleme sonucu Kaleönü sahilimizde petrolden eser olmadığını ifade etti. Kuzey Ege’nin önemli turizm merkezlerinden biri olarak her yıl yüz binlerce turisti ağırladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, “Turizm sezonu öncesi yaşadığımız çevre felaketini başarıyla atlattık. Beldemiz İmbat Sitesi’nden Papatya evlerine kadar olan bölüm petrol türevi atıklar ile dolmuştu.Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü işbirliği ile İmbat Sitesi önündeki petrol atıklarını kumsaldan temizledik. Ayrıca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün körfezimizde yapmış olduğu denetimler sonucu denizde kirlilik olmadığı tespit edildi. Ancak petrol atıklarını temizlemek çok zorlu bir süreç. Belirli zaman aralıklarında belediyemiz ekipleri halen daha kumsallarımızı ve denizimizi herhangi bir kirlilik olmasına ya da yine Aliağa yönünden gelebilecek atıklara karşı kontrol ediyor. Petrol atıklarının şans eseri teğet geçtiği Kaleönü Sahili Mavi Bayrak almaya hak kazanmak bizim için büyük bir mutluluk. İnşallah bundan sonra Çandarlı Körfezimizde böyle bir olay yaşanmaz.” dedi.