KALEDE İRLANDA SOSLU TÜRK DÜĞÜNÜ

Babası Michael Kevin'nin kolunda, nedimeler eşliğinde nikah masasına gelen Marian'ın nikahını Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan kıydı

TURİZMİN SESİ


Aydın'ın Kuşadası ilçesine tatilini geçirmek üzere geldiğinde, burada tanıştığı Türk gencine aşık olan Kuzey İrlandalı Mary Rose Mcaleer, Kozan'da tarihi Yaverin Konağında kınasını, Kozan kalesinde de nikahını yaparak Adanalı gelini oldu. 5 yıl önce Kuzey İrlanda'nın Belfast şehrinden tatilini geçirmek üzere Aydın'ın Kuşadası ilçesine gelen Eczacı Mary Rose Mcaleer(30), buradaki bir restaurantta çalışan Fatih Boyraz(34) ile tanıştı. Kısa sürede birbirlerine aşık olan çift sık sık görüşmeye başladılar. 5 yıl süren arkadaşlığı evlilikle sürdürmeye karar veren genç çift, Fatih Boyraz'ın memleketi olan ilçemiz Kozan'a geldi.

Kozan'a ve Türk insanına hayran kalan Mary Rose, evlilik töreninin Kozan'da yapılmasını istedi. Nişanlısı Fatih Boyraz ise Mary Rose'a süpriz yaptı. Kozan'daki tarihi Yaverin Konağı'nda düzenlenen kına gecesinde, Mary Rose'a otantik Türk kıyafetleri giydirilerek, mumlarla süslü tepsi altında ellerine kına yakıldı.

Adana çiftetellisi eşliğinde İrlanda'dan gelen yakınları ile göbek atıp oynayan Mary Rose'a, nişanlısı Fatih Boyraz ikinci bir süpriz yaparak nikah yeri olarak Kozan Kalesini seçti. Özel bir organizasyon firmasınca Kozan Kalesi surları önündeki alanda hazırlık yapılarak, nikah ortamı oluşturuldu.

Babası Michael Kevin'nin kolunda, nedimeler eşliğinde nikah masasına gelen Marian'ın nikahını Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan kıydı. Başkan Özgan, evlilik cüzdanını nikahtan sonra uzun uzun kocasının ayağına basan gelin Marian'a verdi. Yeni evlilere tavsiyelerde bulunan Başkan Özgan, çifte ömür boyu mutluluk dileyerek, Türk kahvesi içmeleri için fincan takımı hediye etti. Kaledeki seyir terasında şampanya patlatarak, nikâhlarını kutlayan yeni evliler sevinçlerini bol bol öpüşerek gösterdiler. Kozan'ı çok sevdiğini, dolma, sarma, mantı ve tarhana çorbasına hayran kaldığını ifade eden gelin Marian, İrlanda soslu Türk düğününün ise muhteşem olduğunu söyledi. Nikaha Mary Rose Mcaleer'in İrlanda'dan gelen yakınları ve arkadaşları ile Kozanlı davetliler katıldı.